Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

En 54 år gammel mann er dømt til ett år og ni måneders fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å bestikke en saksbehandler i Drammen kommune.

annonse

54-åringen er i Borgarting lagmannsrett dømt for grov korrupsjon i forbindelse med fem søknadsprosesser om ombygging, skriver Kommunal Rapport.

annonse

Mannen har ifølge dommen tilbudt en kvinnelig byggesaksbehandler 305.000 kroner totalt for disse fem søknadsbehandlingene, og hadde rukket å betale henne 230.000 kroner da hun ble pågrepet i 2016.

Mannen ble også dømt i Drammen tingrett, men anket dommen til Borgarting lagmannsrett, som kom fram til samme resultat som tingretten.

annonse
annonse

Det var i 2015 at Drammen kommune ble tipset om mulig korrupsjon i byggesaksavdelingen. Det ble så innledet etterforskning mot to saksbehandlere blant annet gjennom telefonavlytting.

De to saksbehandlerne ble i fjor dømt til lange fengselsstraffer i tingretten, men har anket dommene. Disse skal opp for lagmannsretten neste måned.

I tillegg til 54-åringen er flere andre utbyggere tiltalt for korrupsjon, men noen av disse er frikjent.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.