Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 54 år gammel mann er dømt til ett år og ni måneders fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å bestikke en saksbehandler i Drammen kommune.

54-åringen er i Borgarting lagmannsrett dømt for grov korrupsjon i forbindelse med fem søknadsprosesser om ombygging, skriver Kommunal Rapport.

Mannen har ifølge dommen tilbudt en kvinnelig byggesaksbehandler 305.000 kroner totalt for disse fem søknadsbehandlingene, og hadde rukket å betale henne 230.000 kroner da hun ble pågrepet i 2016.

annonse

Mannen ble også dømt i Drammen tingrett, men anket dommen til Borgarting lagmannsrett, som kom fram til samme resultat som tingretten.

Det var i 2015 at Drammen kommune ble tipset om mulig korrupsjon i byggesaksavdelingen. Det ble så innledet etterforskning mot to saksbehandlere blant annet gjennom telefonavlytting.

De to saksbehandlerne ble i fjor dømt til lange fengselsstraffer i tingretten, men har anket dommene. Disse skal opp for lagmannsretten neste måned.

I tillegg til 54-åringen er flere andre utbyggere tiltalt for korrupsjon, men noen av disse er frikjent.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon