Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En 54 år gammel mann er dømt til ett år og ni måneders fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å bestikke en saksbehandler i Drammen kommune.

annonse

54-åringen er i Borgarting lagmannsrett dømt for grov korrupsjon i forbindelse med fem søknadsprosesser om ombygging, skriver Kommunal Rapport.

Mannen har ifølge dommen tilbudt en kvinnelig byggesaksbehandler 305.000 kroner totalt for disse fem søknadsbehandlingene, og hadde rukket å betale henne 230.000 kroner da hun ble pågrepet i 2016.

Mannen ble også dømt i Drammen tingrett, men anket dommen til Borgarting lagmannsrett, som kom fram til samme resultat som tingretten.

Det var i 2015 at Drammen kommune ble tipset om mulig korrupsjon i byggesaksavdelingen. Det ble så innledet etterforskning mot to saksbehandlere blant annet gjennom telefonavlytting.

De to saksbehandlerne ble i fjor dømt til lange fengselsstraffer i tingretten, men har anket dommene. Disse skal opp for lagmannsretten neste måned.

I tillegg til 54-åringen er flere andre utbyggere tiltalt for korrupsjon, men noen av disse er frikjent.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.