Lederen for Republikanerne i Senatet, Mitch McConnell. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Del

Den republikanske lederen for det amerikanske senatet Mitch McConnell melder at de vil stemme over forslaget fra demokratene som har til hensikt å eliminere all CO2 innen ti år kalt «New Green Deal». Det skriver Reuters.

annonse

– Jeg har med stor interesse notert meg «Green New Deal», og vi skal stemme på den i senatet, vi vil gi alle muligheten til å si sin mening og se hvordan de føler om «Green New Deal», sa McConnell.

Forslaget fra demokratene som ble introdusert forrige uke markerer det første formelle forsøket fra lovgivere på å definere lovgivning som skal regulerer statlige investeringer i grønn teknologi og infrastruktur.

Republikanere har vært raske med å kritisere forslaget fra den demokratiske kongressdamen Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) og Edward Markey.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Les også: Alexandria Ocasio-Cortez: – Verden kommer til sin ende om 12 år hvis vi ikke tar klimatruslene på alvor.

Forslaget legger frem noen av de mest aggressive klimamålene det demokratiske partiet har forsøkt å få gjennom, og står i motsetning til Trump-administrasjonens planer om å fremme innlands olje-, gass- og kullproduksjon.

Navnet «Green New Deal» er inspirert av Franklin Roosevelts «New Deal» som på 1930-tallet reduserte arbeidsledigheten i USA ved at staten påtok seg store infrastrukturprosjekter.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører