Lederen for Republikanerne i Senatet, Mitch McConnell. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix

Den republikanske lederen for det amerikanske senatet Mitch McConnell melder at de vil stemme over forslaget fra demokratene som har til hensikt å eliminere all CO2 innen ti år kalt «New Green Deal». Det skriver Reuters.

annonse

– Jeg har med stor interesse notert meg «Green New Deal», og vi skal stemme på den i senatet, vi vil gi alle muligheten til å si sin mening og se hvordan de føler om «Green New Deal», sa McConnell.

Forslaget fra demokratene som ble introdusert forrige uke markerer det første formelle forsøket fra lovgivere på å definere lovgivning som skal regulerer statlige investeringer i grønn teknologi og infrastruktur.

Republikanere har vært raske med å kritisere forslaget fra den demokratiske kongressdamen Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) og Edward Markey.

Les også: Alexandria Ocasio-Cortez: – Verden kommer til sin ende om 12 år hvis vi ikke tar klimatruslene på alvor.

annonse
annonse

Forslaget legger frem noen av de mest aggressive klimamålene det demokratiske partiet har forsøkt å få gjennom, og står i motsetning til Trump-administrasjonens planer om å fremme innlands olje-, gass- og kullproduksjon.

Navnet «Green New Deal» er inspirert av Franklin Roosevelts «New Deal» som på 1930-tallet reduserte arbeidsledigheten i USA ved at staten påtok seg store infrastrukturprosjekter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.