Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes fikk før jul en kreftdiagnose. Her er paret på vei inn til utdelingen av Nobels fredspris i desember. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg takker helsevesenet for oppfølgingen ektemannen Sindre Finnes har fått for kreftsykdommen. Hun oppfordrer folk til å bruke solkrem.

annonse

Før jul fikk Finnes beskjed om at han har kreft. Han har fått fjernet flere ondartede flekker, opplyste Erna Solberg (H) i et intervju med Se og Hør tirsdag.

– Det kommer til å gå bra med Sindre, men som alle andre ble jeg engstelig da jeg hørte ordet kreft. Jeg er takknemlig for den oppfølging han har fått fra helsevesenet, uttaler Solberg i en epost til NTB

Hun sier sykdommen er en påminner om hvor viktig det er å bruke solkrem.

– Det er mange som får denne typen kreft som følge av solskader, og her må vi bli enda flinkere til å beskytte oss, fortsetter hun.

annonse
annonse

– Kreft er en folkesykdom som tar så mange liv så altfor tidlig, og som har gitt mye lidelse for enkeltpersoner. Heldigvis blir behandlingen stadig bedre, det forskes mye og nye metoder utvikles, sier statsministeren.

Kreften ble oppdaget etter at den 54 år gamle siviløkonomen fikk et blødende sår i pannen. Etter at diagnosen ble satt, har Finnes fått operert bort flere ondartede flekker, primært i ansiktet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.