Fakkeltog til støtte for det muslimske samfunnet i Montreal, Quebec, 30. januar 2017. REUTERS/Dario Ayala/File Foto
annonse

En tidligere kanadisk student ble fredag dømt til 40 års fengsel ​​for å ha drept seks menn som ba i en moske i Quebec i januar 2017, melder nyhetsbyrået AFP, som gjengis av den danske avisen Ekstrabladet. Det er gått over to år siden den 29 år gamle fransk-kanadieren Alexandre Bissonnette drepte de seks bedende muslimene, men rettsaken kom først opp nå.

annonse

Mer enn 50 personer var i det islamske kultursenteret da Bissonnette åpnet ild i midten av kveldsbønnen og drepte de seks mennene mellom 39 og 60 år. Canadas statsminister, Justin Trudeau, kalte drapene i moskeen for et terrorangrep, men påtalemyndigheten belastet aldri Bissonnette for terrorisme, skriver AFP og Ekstrabladet.

annonse

Påtalemyndigheten hadde krevd 150 års fengsel for Bissonnette. Resultatet ble 40 år. Ifølge dommeren i saken, François Hout, ville det være uvanlig i henhold til kanadisk lov å dømme noen til en straff som går utover en persons forventede levetid.

Alexandre Bissonnette. REUTERS/Mathieu Belanger/File Foto

«Med ditt hat og din rasisme har du ødelagt ofrenes liv og familiens liv, livet ditt og foreldrenes liv. Kriminaliteten du utførte fortjener en alvorlig straff», sa dommer François Hout da han utmålte straffen.

Se også: Toronto-Imam utsteder religiøse ekteskapsbevis for polygamiske forhold

annonse
annonse

29-åringen studerte statsvitenskap og antropologi ved Laval University. Flere organisasjoner som overvåker ekstremistiske grupper i Quebec, har rapportert at Bissonnette begynte å uttrykke ekstreme holdninger på sosiale medier mens han studerte på universitetet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.