Fakkeltog til støtte for det muslimske samfunnet i Montreal, Quebec, 30. januar 2017. REUTERS/Dario Ayala/File Foto
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

En tidligere kanadisk student ble fredag dømt til 40 års fengsel ​​for å ha drept seks menn som ba i en moske i Quebec i januar 2017, melder nyhetsbyrået AFP, som gjengis av den danske avisen Ekstrabladet. Det er gått over to år siden den 29 år gamle fransk-kanadieren Alexandre Bissonnette drepte de seks bedende muslimene, men rettsaken kom først opp nå.

Mer enn 50 personer var i det islamske kultursenteret da Bissonnette åpnet ild i midten av kveldsbønnen og drepte de seks mennene mellom 39 og 60 år. Canadas statsminister, Justin Trudeau, kalte drapene i moskeen for et terrorangrep, men påtalemyndigheten belastet aldri Bissonnette for terrorisme, skriver AFP og Ekstrabladet.

Påtalemyndigheten hadde krevd 150 års fengsel for Bissonnette. Resultatet ble 40 år. Ifølge dommeren i saken, François Hout, ville det være uvanlig i henhold til kanadisk lov å dømme noen til en straff som går utover en persons forventede levetid.

Alexandre Bissonnette. REUTERS/Mathieu Belanger/File Foto

«Med ditt hat og din rasisme har du ødelagt ofrenes liv og familiens liv, livet ditt og foreldrenes liv. Kriminaliteten du utførte fortjener en alvorlig straff», sa dommer François Hout da han utmålte straffen.

Se også: Toronto-Imam utsteder religiøse ekteskapsbevis for polygamiske forhold

29-åringen studerte statsvitenskap og antropologi ved Laval University. Flere organisasjoner som overvåker ekstremistiske grupper i Quebec, har rapportert at Bissonnette begynte å uttrykke ekstreme holdninger på sosiale medier mens han studerte på universitetet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]