Samsung har besluttet å gi enkelte kunder refusjon etter at 2,8 eksploderende vaskemaskiner ble tilbakekalt i 2016. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Partene har inngått forlik etter at 2,8 millioner «eksploderende» vaskemaskiner fra Samsung Electronics ble tilbakekalt i USA.

annonse

Samsung besluttet å gi kundene fordeler som rabatter på nye maskiner og refusjon av visse utgifter som reparasjon.

I 2016 ble det rapportert at toppen på vaskemaskiner fra Samsung uventet kunne løsne under bruk og gi støtskader. I tillegg eksploderte noen av maskinene under bruk, opplyser det amerikanske forbrukerrådet for produktsikkerhet (Consumer Product Safety Commission).

De defekte vaskemaskinene påførte kundene stygge skader som brukne kjevebein og skulderskader.

Tilbakekallingen omfattet 34 modeller av vaskemaskinene som var produsert mellom 2001 og 2016. Disse har vært ute av markedet siden.

annonse
annonse

Det sørkoreanske selskapet ble i 2016 også tvunget til å utstede en verdensomspennende tilbakekalling av smarttelefonen Galaxy Note 7, etter at batteriene i den eksploderte. Det kostet selskapet flere milliarder kroner.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.