Venezuelas selverklærte interimspresident Juan Guaido lover at det skal komme nødhjelpsforsyninger inn i landet 23. februar. Foto: AP / NTB scanpix
Del

Titusenvis av venezuelanere demonstrerte mot president Nicolás Maduro tirsdag og krevde at han må slippe inn nødhjelpen som hoper seg opp langs grensen.

annonse

Amerikanske nødhjelpsforsyninger hoper seg opp i nabolandet Colombia fordi det venezuelanske militæret har blokkert grensebroen på ordre fra president Maduro.

Presidenten avviser at det er en humanitær krise i Venezuela og kaller det hele for «et politisk show» og et påskudd for en amerikanskledet invasjon.

Under massedemonstrasjonen i Caracas tirsdag lovte derimot opposisjonsleder Juan Guaido at han vil sørge for at nødhjelpsforsyningene kommer inn i landet 23. februar.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Guaido, som i januar erklærte seg som landets midlertidige president, oppfordret videre sine tilhengere om å melde seg som frivillige til å få distribuert nødhjelpen.

– Nesten 300.000 venezuelanere kommer til å dø dersom nødhjelpen ikke kommer fram. Nærmere to millioner står i fare for å bli syke, sa Guaido.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører