Venezuelas selverklærte interimspresident Juan Guaido lover at det skal komme nødhjelpsforsyninger inn i landet 23. februar. Foto: AP / NTB scanpix

Titusenvis av venezuelanere demonstrerte mot president Nicolás Maduro tirsdag og krevde at han må slippe inn nødhjelpen som hoper seg opp langs grensen.

annonse

Amerikanske nødhjelpsforsyninger hoper seg opp i nabolandet Colombia fordi det venezuelanske militæret har blokkert grensebroen på ordre fra president Maduro.

annonse

Presidenten avviser at det er en humanitær krise i Venezuela og kaller det hele for «et politisk show» og et påskudd for en amerikanskledet invasjon.

Under massedemonstrasjonen i Caracas tirsdag lovte derimot opposisjonsleder Juan Guaido at han vil sørge for at nødhjelpsforsyningene kommer inn i landet 23. februar.

Guaido, som i januar erklærte seg som landets midlertidige president, oppfordret videre sine tilhengere om å melde seg som frivillige til å få distribuert nødhjelpen.

annonse
annonse

– Nesten 300.000 venezuelanere kommer til å dø dersom nødhjelpen ikke kommer fram. Nærmere to millioner står i fare for å bli syke, sa Guaido.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.