USAs utenriksminister Mike Pompeo står ved siden av statuen av Ronald Reagan i Budapest i Ungarn. Foto: Attila Kisbendek / AP / NTB scanpix
annonse

USA gransker fortsatt drapet på den saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi, framholder den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo, ifølge Reuters.

annonse

– USA forsøker ikke å tilsløre et drap, sa Pompeo under et besøk i Ungarn mandag, skriver nyhetsbyrået. Utenriksministeren tilføyer at USA vil stille alle som sto bak drapet, til ansvar.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober, for deretter å bli partert. Levningene er ikke funnet.

En gruppe saudiarabiske tjenestemenn er pekt ut som de ansvarlige, men mange mener drapet ble bestilt av kronprins Mohammed bin Salman selv. Saudi-Arabia benekter dette. President Donald Trump, som har framholdt at handelsrelasjonene mellom USA og Saudi-Arabia er viktige, har nektet å stille bin Salman til ansvar.

annonse
Reklame

Trump ignorerte Kongressens frist fredag om å slå fast hvem som beordret drapet på Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat, etter at Senatet 10. oktober viste til amerikansk menneskerettslov og ga presidenten 120 dager på seg til å fordele skyld og straff.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse