Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Politiets utlendingsenhet (PU) uttransporterte 25 prosent færre personer i januar i år sammenlignet med samme måned i fjor.

annonse

Av de 331 som ble sendt ut i januar, var 265 personer bort- eller utvist, mens 26 hadde fått avslag på asyl, opplyser PU i en pressemelding.

annonse
Reklame fra Resett butikken

40 asylsøkere ble sendt til et annet land i Dublin-samarbeidet for å få behandlet asylsøknaden sin der, eller til et såkalt trygt tredjeland hvor de allerede har oppholdstillatelse.

124 av dem som ble uttransportert i løpet av måneden, har vært straffet. Av dem kom 17 prosent fra Romania, 10 prosent fra Litauen og 7 prosent fra Polen.

annonse
Reklame

PU har hovedansvar for uttransporteringene i kategoriene avslag asyl og Dublin/trygt tredjeland, mens politidistriktene har hovedansvar for uttransporteringene i kategorien bort- og utvisning.

Det var Sverige som tok imot flest, til sammen 33 personer, fulgt av Romania (25), Italia (22) og Russland (21). 24 av dem som ble sendt ut, var rumenere og like mange var russere. Av andre nasjonaliteter var Ukraina (23), Albania (17) og Tyrkia (16) blant de største gruppene.

Totalt ble åtte mindreårige sendt ut, alle sammen med sine foresatte.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.