Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

En soldat i 20-årene er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel etter at han utførte en truende handling – som var ment som en spøk – mot medsoldater i en vaktbu.

I dommen står det at mannen «ved å passere hovedporten og kjøre mot bommen iført forkledning, har utført en truende handling», skriver Moss Avis. Retten mener dette var egnet til å skape alvorlig frykt hos vaktsoldatene.

Den unge soldaten var på vei til en ny vaktuke på Rygge etter å ha vært på permisjon da han bestemte seg for å spøke med to medsoldater som sto i bommen ved innkjøringen til flystasjonen. I militærgenser, med hette over hodet, solbriller og en buff som dekket ansiktet, kjørte han bilen sin rett mot medsoldatene. I passasjersetet lå en softair-pistol, mens han hadde et gevær i bagasjerommet.

annonse

– Hensikten var bare å spøke. Jeg trodde de ville kjenne meg igjen, forklarte mannen i Moss tingrett i slutten av januar.

Forsvarer Geir Lippestad mener handlingen ikke kan ha blitt oppfattet som truende, ettersom vaktsoldatene ikke eskalerte med roping og eventuelle varselskudd.

Retten påpeker derimot at handlingen har likhetstrekk med bruk av bil i terrorangrep og at forkledningen «fremstår i utgangspunktet for andre som om man ikke har ærlige hensikter».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon