Tony Blair i samtale med muslimer i Storbritannia. Foto: AP
Del saken
 • 2.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Tony Blair, tidligere Labour-leder og statsminister i Storbritannia, har vedgått at det finnes en allianse mellom islamister og venstresiden i Europa. 

Under et intervju med Sky News, der fokuset hovedsakelig var på Blairs ønske om å avlyse Brexit, innrømte den tidligere statsministeren at det finnes en allianse mellom fundamentalistisk islam og venstresiden, både i Storbritannia og i Europa for øvrig.

– Det finnes, er jeg redd, en slags begynnende allianse mellom det jeg vil kalle deler av en sorts islamistisk type politikk og venstresiden, sa Blair.

Videre advarer Blair for at dette i sin tur avler antisemittisme. 

– Og du kan se det, ikke bare her i Storbritannia, men på tvers av Europa – og ja, det gir økning i antisemittisme. Det er ikke den gamle, tradisjonelle antisemittisme av den gamle, høyrevridde natur som, du vet, ikke vil ha jøder på golfklubber og den type ting, men det er like farlig på alle måter, og du vet, å ha parlamentsrepresentanter fra Labour som er bekymret for at de tilfeldigvis er jøder, jeg mener…, sa den tidligere statsministeren, tydelig sjokkert over den siste tidens utvikling.

Antisemittiske konspirasjonsteorier

Flere av Labours kontroversielle muslimske politikere har blitt sterkt kritisert for å ha uttrykket antisemittiske holdninger. Et eksempel er Naz Shah, som fungerer som opposisjonens såkalte skyggeminister for kvinner og likestilling. I Storbritannia pleier det største partiet som sitter i opposisjon å danne en såkalt skyggeregjering. Naz Shah fungerer dermed omtrent som en likestillingspolitisk talsperson for sitt parti, som vi er vant med fra Norge.

Shah ble under kort tid suspendert fra partiet, etter at hun postet antisemittiske kommentarer og spilte på konspirasjonsteorier i sosiale medier, der hun blant annet påstod at «jødene mobiliserer». 

Les også: Hvorfor elsker venstresiden islam?

Hat

Shah ble derimot ikke disiplinert etter at hun på Twitter likte og delte en sterkt hatefull kommentar om ofrene for «grooming», muslimske voldtektsgjenger, i Storbritannia.

– Misbrukte jenter i Rotherham og andre steder bør holde kjeft, for mangfoldets beste, het det kommentaren Labour-politikeren likte og delte videre. 

Også den venstreradikale partilederen Jeremy Corbyn er blitt kritisert for å ha fremmet påstander om «sionister». 

Tony Blair mener at slike utspill ikke kunne ha funnet sted under hans tid som Labour-leder.

– Kan du forestille deg, mens jeg var leder av Labour, å ha en samtale om det finnes antisemittisme i Labour-partiet eller ikke? Jeg ville, du vet, vi ville ikke engang ha hatt den samtalen, skrøt Blair.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]