Donald Trump. / AFP PHOTO / POOL / Win McNamee

President Donald Trump sier han ikke tror det blir noen ny nedstengning av deler av USAs statsapparat på grunn av uenighet om grensesikkerhet.

annonse

Demokratene og Republikanerne i Kongressen er blitt enige om en ny avtale om grensesikkerhet. Den innebærer angivelig mer penger til å sikre grensa mot Mexico, men mye mindre enn Trump ønsker seg.

Presidenten sa tirsdag at han ikke er begeistret for avtalen, men at han ikke tror det blir noen ny «nedstengning». Deler av det amerikanske statsapparatet har nylig vært stengt fordi Trump nektet å godta et lignende kompromiss i Kongressen. Presidentens nei gjorde det umulig å få vedtatt et nytt budsjett med penger til finansiering av offentlig sektor.

Detaljene i den nye avtalen ventes å bli offentliggjort tirsdag. Ifølge kilder i Kongressen er partene enige om å bruke nesten 1,4 milliarder dollar på nye barrierer eller gjerder langs grensa mot Mexico.

Trump ønsker seg langt mer penger for å bygge en mur langs grensa.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.