Donald Trump. / AFP PHOTO / POOL / Win McNamee
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

President Donald Trump sier han ikke tror det blir noen ny nedstengning av deler av USAs statsapparat på grunn av uenighet om grensesikkerhet.

Demokratene og Republikanerne i Kongressen er blitt enige om en ny avtale om grensesikkerhet. Den innebærer angivelig mer penger til å sikre grensa mot Mexico, men mye mindre enn Trump ønsker seg.

Presidenten sa tirsdag at han ikke er begeistret for avtalen, men at han ikke tror det blir noen ny «nedstengning». Deler av det amerikanske statsapparatet har nylig vært stengt fordi Trump nektet å godta et lignende kompromiss i Kongressen. Presidentens nei gjorde det umulig å få vedtatt et nytt budsjett med penger til finansiering av offentlig sektor.

Detaljene i den nye avtalen ventes å bli offentliggjort tirsdag. Ifølge kilder i Kongressen er partene enige om å bruke nesten 1,4 milliarder dollar på nye barrierer eller gjerder langs grensa mot Mexico.

Trump ønsker seg langt mer penger for å bygge en mur langs grensa.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]