Annegret Kramp-Karrenbauer generalsekretær i CDU. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix

I helgen samlet den nye landsformannen i CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (56), sine medlemmer i Konrad-Adenauer-Haus i Berlin til en stor konferanse om innvandring, sikkerhet og integrering, skriver Bild Zeitung.

annonse

Angela Merkel var ikke til stede for å høre på ulike eksperter.

Hardest ut gikk Christian Hillgruber (55), juridisk filosof ved Universitetet i Bonn. Han talte til fordel for repatriering av flyktninger, mens den 77 år gamle tidligere politimannen Egberg Jahn krevde et bedre skille mellom fattigdoms- og krigsflyktninger.

Hillgruber viste til at flyktningene under hele den vanskelige flukten klarte å beholde sine iPhone, og at alle kom uten pass. Han mente det dokumenterte at de ikke var troverdige, men hadde en strategi bak.

Christian Hillgruber kritiserte at flyktninger ble fraktet fra andre EU-land til Tyskland.

«Enten må kontrollen med de indre grensene bli innført permanent og omfattende, ellers må det andre alternativet være å sende dem tilbake for å unngå innvandring til tyske trygdefond,» mente den tyske filosofen.

Egberg Jahn var bekymret over den manglende opptattheter av at 60-70 prosent av tyrkerne i Tyskland velger Erdogan. «Den politiske integrasjonen av tyrkere i Tyskland har ennå ikke lykkes. Det betyr at de ennå ikke er demokrater,» konkluderte han.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.