Annegret Kramp-Karrenbauer generalsekretær i CDU. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 191
 •  
 •  
 •  
 •  

I helgen samlet den nye landsformannen i CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (56), sine medlemmer i Konrad-Adenauer-Haus i Berlin til en stor konferanse om innvandring, sikkerhet og integrering, skriver Bild Zeitung.

Angela Merkel var ikke til stede for å høre på ulike eksperter.

Hardest ut gikk Christian Hillgruber (55), juridisk filosof ved Universitetet i Bonn. Han talte til fordel for repatriering av flyktninger, mens den 77 år gamle tidligere politimannen Egberg Jahn krevde et bedre skille mellom fattigdoms- og krigsflyktninger.

Hillgruber viste til at flyktningene under hele den vanskelige flukten klarte å beholde sine iPhone, og at alle kom uten pass. Han mente det dokumenterte at de ikke var troverdige, men hadde en strategi bak.

Christian Hillgruber kritiserte at flyktninger ble fraktet fra andre EU-land til Tyskland.

«Enten må kontrollen med de indre grensene bli innført permanent og omfattende, ellers må det andre alternativet være å sende dem tilbake for å unngå innvandring til tyske trygdefond,» mente den tyske filosofen.

Egberg Jahn var bekymret over den manglende opptattheter av at 60-70 prosent av tyrkerne i Tyskland velger Erdogan. «Den politiske integrasjonen av tyrkere i Tyskland har ennå ikke lykkes. Det betyr at de ennå ikke er demokrater,» konkluderte han.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 191
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]