Tidligere Molde-spiller Babacar Sarr. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rettssaken mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er utsatt. Et sentralt vitne sier at han ikke vil møte opp.

annonse

Rettssaken skulle ha startet torsdag. Dette er ankesaken der Sarr ble frikjent for straff i en voldtektssak, men likevel ble dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning. Det er påtalemyndigheten som har anket avgjørelsen om frifinnelse.

annonse

Det er ventet at ny dato for ankesaken vil bli kjent onsdag.

– Jeg har begjært utsettelse fordi ett sentralt vitne har sagt at han ikke kommer til å møte, sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til Nettavisen.

Det var Romsdals Budstikke som først meldte om saken.

annonse
annonse

– Det er en utrolig arroganse som går kraftig ut over både tiltaltes og fornærmedes krav på å få rettssaken tatt opp til doms. Jeg regner med at vitnet vil bli etterlyst, men det hjelper lite akkurat nå, sier John Christian Elden, som er advokat for kvinnen.

Sarrs advokat Mette Yvonne Larsen opplyser at Sarr var ventet til Norge onsdag. I en pressemelding blant annet sendt til NTB heter det:

– Han beklager at mediene har spekulert i om han ville unndra seg straffeforfølgningen ved å ikke møte i Norge. Dette er spekulasjoner som har belastet ham i stor utstrekning, skriver Larsen.

– At saken er utsatt på ubestemt tid er sterkt beklagelig, heter det i pressemeldingen fra advokat Larsen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.