Når 2. bataljon, som her deltar på øvelsen Joint Viking i 2015, legges ned som stående styrke, skal det gi mer plass til å øve med allierte. Arkivfoto: Ole-Sverre Haugli / Hæren / Forsvarets mediesenter / NTB scanpix
annonse

Noen uker før forsvarssjefen varslet at Forsvaret er for lite, la regjeringen ned 2. bataljon. Avviklingen skal gi mer plass for allierte som skal øve i Norge.

annonse

I januar sa forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen at Forsvaret, særlig Hæren, er blitt for liten. Forrige uke kom Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) med kritikk av Forsvarets størrelse.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Dette skjer bare uker etter at Forsvarsdepartementet gjorde det endelig klart at én av Hærens tre kampavdelinger, 2. bataljon, avvikles som en stående styrke, skriver Aftenposten.

– Jeg tror vi skal være ærlige på at hele prosessen og denne beslutningen i Stortinget er basert på forutsetninger som ble gitt for fire år siden, sier forsvarssjefen til avisen. Han sier endringen av 2. bataljon, som heretter skal bestå av reservister, var hensiktsmessig ut fra rammebetingelsene da planen ble lagt.

annonse
Reklame

– Min jobber er å lage de beste løsningene innenfor de rammene det politiske Norge er villig til å akseptere, sier Bruun-Hanssen.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier reservene skal få mer trening i fremtiden, slik at ordningen blir bedre enn den er i dag. Samtidig frigjøres det plass ved å ta rekruttskolene ut av de operative bataljonene.

– Slik kan norske styrker få plass til å øve mer med allierte.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse