President Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Senatets etterretningskomitéhar ikke funnet noe direkte bevis på at det foregikk en sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland i presidentvalget i USA i 2016.

Ifølge NBCNews blir informasjonen bekreftet av både republikanere og demokrater etter en uavhengig etterforskning basert på over 200 vitneavhør som har strukket seg over 2 år. Resultatet renvasker president Trump fra anklagene om et påstått samarbeid med Russland i presidentvalget i 2016 – såkalte «Russiagate».

Etterforskerne er dog fortsatt ikke enige om implikasjonene av møtene mellom personer knyttet til Trump-kampanjen og Russland før, under og etter presidentkampanjen. Høytstående republikanere sier at slutten på denne historien er nær, mens høytstående demokrater mener at det fortsatt finnes spørsmål som må besvares.

annonse

Republikanerne: – Slutten på etterforskningen

Lederen til Senatets etterretningskomité, republikaneren senator Richard Burr, hintet allerede i forrige uke at ingen sammensvergelse har funnet sted i et intervju med CBS News:

«Hvis vi skriver en rapport basert på fakta som vi har, har vi ikke noe som tyder på at det var en sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland,» sa han.

Senatoren bemerket at flere fakta fortsatt kan avdekkes, men han gjorde også klart at etterforskningen nærmer seg en slutten:

annonse

«Vi vet at vi nærmer oss bunnen av dette fordi det ikke finnes flere spørsmål som vi ønsker svar på,» sa Burr.

I et nytt intervju med NBC News på tirsdag var Burr ikke mindre sikker i sin sak:

«Det er ingen faktiske beviser på en sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland.»

Demokratene skuffet

Demokratiske etterforskere knyttet til etterforskningen som har uttalt seg anonymt til NBC News, bestrider ikke Burrs vurderinger, men at de manglet kontekst:

annonse

«Vi [visste at vi] aldri ville finne en kontrakt signert i blod hvor det står: ‘Hei Vlad, la oss konspirere’,» sa en av etterforskerne.

Men for Trump vil dette likevel være en seier.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon