President Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix

Senatets etterretningskomitéhar ikke funnet noe direkte bevis på at det foregikk en sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland i presidentvalget i USA i 2016.

annonse

Ifølge NBCNews blir informasjonen bekreftet av både republikanere og demokrater etter en uavhengig etterforskning basert på over 200 vitneavhør som har strukket seg over 2 år. Resultatet renvasker president Trump fra anklagene om et påstått samarbeid med Russland i presidentvalget i 2016 – såkalte «Russiagate».

annonse
annonse

Etterforskerne er dog fortsatt ikke enige om implikasjonene av møtene mellom personer knyttet til Trump-kampanjen og Russland før, under og etter presidentkampanjen. Høytstående republikanere sier at slutten på denne historien er nær, mens høytstående demokrater mener at det fortsatt finnes spørsmål som må besvares.

Republikanerne: – Slutten på etterforskningen

Lederen til Senatets etterretningskomité, republikaneren senator Richard Burr, hintet allerede i forrige uke at ingen sammensvergelse har funnet sted i et intervju med CBS News:

«Hvis vi skriver en rapport basert på fakta som vi har, har vi ikke noe som tyder på at det var en sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland,» sa han.

Senatoren bemerket at flere fakta fortsatt kan avdekkes, men han gjorde også klart at etterforskningen nærmer seg en slutten:

«Vi vet at vi nærmer oss bunnen av dette fordi det ikke finnes flere spørsmål som vi ønsker svar på,» sa Burr.

I et nytt intervju med NBC News på tirsdag var Burr ikke mindre sikker i sin sak:

«Det er ingen faktiske beviser på en sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland.»

Demokratene skuffet

Demokratiske etterforskere knyttet til etterforskningen som har uttalt seg anonymt til NBC News, bestrider ikke Burrs vurderinger, men at de manglet kontekst:

«Vi [visste at vi] aldri ville finne en kontrakt signert i blod hvor det står: ‘Hei Vlad, la oss konspirere’,» sa en av etterforskerne.

Men for Trump vil dette likevel være en seier.

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.