Bergen politikammer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

En av Resetts oppvakte lesere i Bergen gjør oss oppmerksom på at det i løpet av natten har vært to kriminelle hendelser i vestlandets hovedstad hvor kniv har blitt brukt som våpen. 

annonse

Den første hendelsen var da to afrikanske menn angrep og knivstakk en vekter i Olav Kyrresgate i Bergen. Den andre hendelsen det refereres til var et overfall på Danmarksplass hvor gjerningspersonen antas å være er en etnisk norsk mann.

Hendelser av denne karakter begynner å bli en vanlig foreteelse i dagens Norge. Det som fanget vår lesers oppmerksomhet var at de involverte gjerningspersonene ble beskrevet forskjellig på bakgrunn av det han antar er av etniske årsaker, noe han finner sterkt polariserende.

Da historien først kom ut i Bergens Tidende ble knivstikkingen av vekteren i Olav Kyrresgate publisert som utført av to afrikanere før avisen oppdaterer og fjerner etnisitetsanmerkningen. En BT-lesers kommentar til slettingen i kommentarfeltet ble også fjernet. Spørsmålet leseren deretter hadde til fjerningen av kommentaren er ikke blitt besvart, men har blitt stående i kommentarfeltet.

BT – Leserkommentar, Skjermdump

Vår leser påstår at også Vest Politidistrikt viser uforstand og bidrar til polarisering i samfunnet når de sender følgende meldinger ut på Twitter om de samme hendelsene:

annonse
annonse
Twittermelding Vest Politidistrikt, Foto: Skjermdump

Igjen ser det ut til at etnisk beskrivelse av gjerningspersonene er et tema som skal unngåes med mindre disse er etnisk norske.

Resett har kontaktet Vest Politidistrikt som sier de ikke kan uttale seg konkret i disse sakene, men forklarer likevel at det kan være av etterforskningsgrunner at man ikke går ut med fullt signalement i enkeltsaker.

Reportasjefen i BT kjente ikke den konkrete saken og nyhetsredaktøren har så langt ikke vært å oppdrive for en kommentar i sakens anledning.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.