Interiøret i basilikaen i Saint-Denis, gravsted for en rekke franske konger og dronninger. Deriblant Charles Martel, som forhindret islamsk erobring av Europa i år 732. REUTERS/Charles Platiau

En kirke i Maisons-Lafitte ble vandalisert i helgen. Det var den niende kirke som ble rammet i løpet av en periode på elleve dager, skriver Breitbart.

annonse

Prefekt Jean-Jaques Brot sier til Le Parisien:

– Denne vandalismen er en del av en sensitiv og urovekkende kontekst, og kirken Saint-Nicholas de Houilles ble også utsatt for ødeleggelser tre ganger forrige uke. Det er et angrep på religionsfriheten, siden de angriper det sentrale i hva det vil si å tro.

Kristenfobi 

Det finnes faktisk et eget Observatoire de la Christianophobie, og de sier at hendelsen er den niende i løpet av elleve dager.

Blant annet ble en kirke i Tarn både utsatt for hærverk og i tillegg satt fyr på. To «ungdommer» er arresterte. «Ungdommer» brukes ofte som en eufeisme for muslimske ungdommer, uten at dette er bekreftet i dette tilfellet.

I Notre-Dame-Des-Enfants i Nimes opplevde man forrige uke et enda mer grotesk angrep, som blant annet inkluderte at avføring ble smurt på veggene inne i kirken.

Og i 2016 ble en 84 år gammel katolsk prest strupen skåret over i Saint Etienne du Rouvray i et terrorangrep utført under den sedvanlige erklæringen Allahu Akbar.

Les også: Frankrike nær kokepunktet?

Utallige angrep på kirker

Disse angrepene føyer sin i en endeløs rekke av angrep på kirker i Frankrike de senere år. Som når illegale migranter og ekstremvenstre allierte seg i et angrep  på basilikaen i Saint-Denis, hvor de franske kongene ligger begravet.

En av de som er begravet der er Charles Martel, som stanset muslimenes forsøk på å erobre Europe i slaget ved Poitiers i år 732. Historikeren Edward Gibbon har uttalt at hvis ikke Charles Martel hadde stoppet islam i Poitiers, så hadde vi i dag lært om sharia på Oxford.

Nå ligger graven hans i et område hvor innbyggerne av muslimsk avstamning er i stort flertall. Man kan tenke seg reaksjonen hvis han våknet til live igjen.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.