Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

To timer etter at politiet fikk vite at Anne-Elisabeth Hagen var forsvunnet, ble store deler av Sør- og Østlandet varslet om mulig kidnapping på Fjellhamar.

Klokken 16.06 på oktobers siste dag sendte Øst politidistrikt et distriktsvarsel, som blant annet går til nabodistriktene, skriver Aftenposten. Varselet gikk også til Tolletatens etterretningssenter, som sendte det videre til flere grensekontroller på Sør- og Østlandet.

Avisen publiserer dokumenter som viser at varselet var merket med høy viktighet. Av hensyn til taushetsplikten er mye av innholdet i dokumentene som legges fram, sladdet.

annonse

I januar skrev Nettavisen at grenseovergangene ikke ble varslet i forbindelse med den antatte bortføringssaken. Dette bekreftet også avsnittsleder Christian Berge i Øst politidistrikt overfor VG.

Etterforskningsleder Tommy Brøske sier Berge viste til en avgjørelse tatt senere på dagen 31. oktober.

– Det stemmer at det ble sendt ut distriktsvarsling. Senere på dagen satte etterforskningsledelsen seg ned, og da ble det diskutert om man skulle varsle grenseovergangene ytterligere, sier Brøske. Det ble da bestemt å ikke gi ytterligere informasjon til grenseovergangene, forteller han.

annonse

Det ble ikke sendt ut noen riksalarm, men distriktsvarselet skal også ha blitt gitt muntlig én time før det skriftlige varselet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon