REUTERS/Thaier Al-Sudani
annonse
annonse

Jo mer en prest fordømmer homofili, jo mer sannsynlig er det at han er homofil, forteller kilder til forfatteren.

«Inside the Closet of the Vatican» er en murstein på 570 sider. Den kommer neste onsdag, samme dag som Vatikanets toppmøte om seksuelle overgrep begynner. Den franske journalisten og forfatteren Frédéric Martel, som er ateist og åpent homofil, har skrevet boken. Han har brukt fire år på researchen, skriver avisen The Guardian.

Les også: Rapport: Over 3.000 barn utsatt for overgrep fra katolske prester i Tyskland

annonse

Ifølge den katolske nettsiden The Tablet har forfatteren reist verden rundt og gjennomført 1500 intervjuer med blant annet 41 kardinaler, 52 biskoper og erkebiskoper og mer enn 200 prester og teologstudenter.

Les også: Gransking: Prester begikk overgrep mot over 1.000 barn

Ifølge boken aksepterte noen av de homofile prestene sin legning, mens andre fornektet den. Et fåtall var i langvarige hemmelige forhold, mens andre levde dobbeltliv hvor de gjennomførte tilfeldige møter med stor fare for å bli avslørt. Ikke alle var nødvendigvis seksuelt aktive, skriver VG.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon