Politiet søker etter en eller flere gjerningspersoner etter en person ble knivstukket flere ganger i Motzfeldts Gate i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er ingenting som gjør meg så skeptisk som undersøkelser som utelukkende bygger på folks uttalelser om hvordan de selv opplever sin tilværelse.

Og særlig gjelder dette barn og unge. Mine snart 40 år som lærer for voksne og barn har lært meg at det synes å være særdeles vanskelig for oss mennesker å ha en realistisk oppfatning av vår egen rolle i forhold til reaksjoner fra omgivelsene.

Det ser ut til å være et grunnleggende karaktertrekk hos de aller fleste mennesker, å forklare sine egne dårlige opplevelser med å gi andre skylden. Og alle har vi en tendens til å verne våre egne.

annonse

Les også: To alvorlig skadd etter knivstikking på utested i Oslo

Seneste i går presenterte TV2 intervjuer med en del innvandrerungdom, der de nesten uimotsagt fikk fortelle hvordan norsk politi diskriminerer dem og trykker dem ned fordi politiet oftere spør innvandrerungdom om legitimasjon enn etnisk norske.

Intervjueren kom riktignok med noen forsiktige spørsmål om ikke politiet bare gjør jobben sin. Og, joda, det skjønte jo forsåvidt intervjueobjektene, men etter deres mening var politiet alt for lite hyggelige. De burde si ting som «ha en fin dag» og «ha det hyggelig», og da ville innvandrerungdom føle seg mye bedre inkludert i samfunnet.

Personlig satt jeg og brant etter at intervjueren skulle våge å konferere ungdommene med de reelle tallene for ungdomskriminalitet i Oslo, der det går tydelig frem at innvandrere er overrepresentert når det gjelder gjengkriminalitet, narkotikasalg, vold, knivstikking, voldtekter og drap. Men det synes tydeligvis intervjueren var å gå for langt i å konfrontere ungdommene med virkeligheten. De fikk lov til å fortelle ganske uimotsagt om hvor stort problem politiet er for innvandrerungdom.

annonse

Les også: Fire personer pågrepet etter knivstikking på Furuset i Oslo

Intervjueren kunne jo også spurt dem hva de synes politiet skal gjøre når de har fått et signalement av en kriminell som går ut på at det dreier seg om en innvandrer, skal de stoppe etnisk norske for å undersøke om de kan være den innvandreren de er på leting etter?

Men heller ikke det ble de spurt om. Så vi kan vel bare trekke den konklusjonen at det er politiet som er det store problemet i Oslo, og de diskriminerer og krenker innvandrerungdommer og får dem til å føle seg trakassert.

Og dette bildet av uskyldige og krenkede innvandrerungdommer blir ikke akkurat bedre av at profilerte innvandrere erklærer at politiet er rasistisk eller at skriveføre innvandrere bygger opp under offerrollen og påstår at deres egne brødre ikke kan gå i fred i Oslo fordi de er truet av det rasistiske politiet. Realiteten er at det aller største problemet i Oslo, er kriminalitet begått av innvandrergjenger og politiet anslår at ca 150 av dem er kriminelle gjengangere som samfunnet helt mangler midler til å stanse, fordi våre lover er laget for en helt annen virkelighet enn den som har utviklet seg de siste tiårene pga kriminelle innvandrergjenger.

Er det ikke på tide at våre politikere snart innser at kriminalitetsbildet er blitt så endret at det kreves en helt ny lovgivning for å få gjengkriminaliteten under kontroll?

annonse

Les også: Ni ungdommer med innvandrerbakgrunn tiltalt i grove voldssaker i Oslo og Tønsberg

Hvorfor skal voldelige og farlige somaliske ungdommer som allerede er siktet for drapsforsøk få gå fritt rundt og begå nye drapsforsøk?

Dette strider helt åpenbart mot all rimelig rettsfølelse og er en hån mot alle de unge menneskene som lever et lovlydig liv. Men lovlydig innvandrerungdommer bør også snarest innse at politiet ikke er rette adressat for deres beskyldninger om urettmessig forfølgelse fordi de er innvandrere. De bør heller rette sine anklager mot de som er den reelle årsaken til at politiet er nødt til å følge alle innvandrerungdommer tett:

Det er deres egne kriminelle og voldelige landsmenn som er årsaken til denne situasjonen og ingen andre. Det er helt meningsløst å klandre politiet for å gjøre jobben sin!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon