annonse
annonse

I februar 2018 ble MDG-politiker Eivind Trædal så sint at han tisset på seg under en NRK-debatt med Resett-redaktør Helge Lurås. Ett år senere hevder han selv at han er «like hard» mot sine motdebattanter.

– Jeg var i panikk og tissa på meg under sending, skrev Trædal etter at å ha vært i debatt med Helge Lurås og Hans Rustad i Dagsnytt 18 for ett år siden.

annonse

Trædal hadde gått til verbalt angrep på både Rustad og Lurås og anklaget de for å være rasister i det som skulle være en debatt om innvandring.

MDG-politikeren kritiserte også NRK for å inviterte Resett. Da han fikk tilbudet om å forlate studio, nektet han, men fortsatte å brøle til sine motdebattanter.

– Jeg brøler gjerne når det kommer til å ta et oppgjør med det hatet som begge dere står for. Det har gått for langt, skrek Trædal til Lurås og Rustad, etter at Lurås hadde bedt den unge politikeren om å slutte å brøle.

annonse

Etter å ha fått massiv kritikk på sosiale medier kom Trædal med noe som lignet en beklagelse for sin useriøse oppførsel.

– Jeg lot meg hisse opp, jeg var ufin, jeg avbrøyt og mista besinnelsen. Men jeg står for det. Jeg er møkk lei av en offentlighet som er livredde for å kalle en spade for en spade, som lar ekstremistene skyve dagsorden lenger og lenger til høyre fordi vi gang på gang tilgir dem for å skyve grensene, og fortsetter å behandle dem som legitime deltagere i debatten, skrev han på sin egen Facebook-side.

Ønsker ikke leksjoner fra FrP

Nå er det gått ett år, men det er ingenting som tyder på at MDG-politikeren angrer på sin egen oppførsel.

– Snart ett år siden den famøse Dax18-debatten, og resett/document-fans sutrer stadig over den i ca alle kommentarfelt det jeg deltar, eller der jeg på en eller annen måte er tema. Hahaha, tvitret han.

– Har du lært deg folkeskikk siden den gang da, Trædal, spurte Emil Tranøy Aasheim som er formann for Sunnhordaland FpU.

– Overfor ytre høyre er jeg akkurat like hard som jeg var den gangen. At Frp foretrekker å koseprate og flørte med dem, er jo en kjent sak. Men jeg tar ingen leksjoner i folkeskikk fra dere, svarte Trædal.

annonse

 

Ingen kritikk fra NRK

Selv om Trædal mistet besinnelsen i Dagsnytt 18, ble han ikke kritisert i ettertid av NRKs programredaktør Kyrre Nakkim.

I et intervju med journalisten mente han at ingen av de fire debattantene oppførte seg bra, og satte Trædal i samme bås som Helge Lurås.

– De fire snakket høyt i munnen på hverandre, og beskyldte hverandre for det ene og det andre, fortalte Nakkim i et intervju med Journalisten.

Siden seansen i Dagsnytt 18 for ett år siden hvor Trædal mistet besinnelsen, har han blitt invitert tilbake flere ganger og er nærmest å regne som fast inventar. Resett-redaktør Lurås har ikke blitt invitert på nytt.

Dagsnytt 18 debatten kan du se i sin helhet i videoen under.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon