Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter den siste meldingen fra dem som hevder å ha bortført Anne-Elisabeth Hagen, ventet politiet med å gå offentlig ut med den nye kontakten.

Ifølge VG tok de mulige kidnapperne kontakt kort tid etter at bistandsadvokat Svein Holden holdt en pressekonferanse 24. januar der han ba om et livstegn og at motparten byttet kommunikasjonsplattform.

Deretter gikk det omtrent to uker før politiet valgte å gå offentlig ut med den nye kontakten, skriver VG.

annonse
– Noe tid

– Jeg kan bekrefte at vi har brukt noe tid før vi gikk ut med informasjon om at det hadde kommet et nytt budskap fra motparten, men jeg kan ikke kommentere eksakt hvor lenge, sier etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt. Han sier det var viktig å avklare om avsenderen var den samme som tidligere.

I tillegg har politiet, etter det avisen kjenner til, vurdert andre aspekter ved det å fortelle om kontakten: hvordan motparten vil reagere, hvilke konsekvenser en offentliggjøring kan få, hva budskapet til motparten er.

Det er ikke kjent hvilket språk som er brukt i kommunikasjonen med dem som hevder å ha bortført Hagen, men Holden har gjentatt sitt budskap på engelsk når han har holdt pressekonferanse. Det gjorde han også mandag.

Livstegn
annonse

Da sa han også at familien følger politiets råd om å ikke innlede forhandlinger før de har fått et livstegn.

– Dersom familien mottar et slikt livsbevis som motparten har skissert i sin nylige henvendelse, så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem, sa advokaten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon