Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) ønsker nok en gang å starte opp kristen grunnskole i Groruddalen fra høsten 2020.

Groruddalen kristne skole ble godkjent av Utdanningsdirektoratet (Udir) i 2014 for 390 elevplasser, fordelt på 1. til 10. klasse, men de klarte ikke å finne egnede lokaler, og godkjenningen utløp etter tre år. Nå har de søkt på nytt, skriver Kommunal Rapport.

Stiftelsen Den Muslimske Grunnskolen, som i fjor fikk avslag fra Kunnskapsdepartementet om å starte friskole i Oslo, har ikke søkt i år. Skolene som blir godkjent, kan starte opp høsten 2020.

annonse

Søknadene blir vurdert etter den nye friskoleloven som Stortinget vedtok i juni i 2015. Kommuner har høringsrett, men Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet står fritt til å bestemme hvilke skoler som skal få lov til å starte opp.

Blant de 38 søkerne i år søker 14 på grunnlag av livssyn – som humanistisk og kristent. Elleve søker som profilskoler med spesialisering på fag eller tema. Seks søker på grunnlag av internasjonal læreplan. Fire søker på grunnlag av anerkjent pedagogisk retning – slik som montessori- eller steinerskoler og tre søker på grunnlag av toppidrett på videregående nivå.

I fjor søkte 37 om å få starte friskole. Utdanningsdirektoratet sa ja til 14, mens 21 søkere fikk avslag.

annonse

Åtte av de 38 søkerne i år planlegger skoler i Oslo eller Akershus.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon