Bergensklinikken har feilrapportert liggedøgn for over 22 millioner, ifølge revisorene i EY. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

En gjennomgang av rapporter fra Bergensklinikken viser at rusklinikken har feilrapportert pasientdøgn for over 22 millioner kroner.

Revisjonsselskapet EY har gransket rapporteringen fra klinikken der to ledere ble suspendert og senere gikk av etter et forlik, skriver Bergens Tidende.

Gjennomgangen viser at det er feilrapportert liggedøgn blant annet ved at de som fikk behandling, har vært registrert ved to avdelinger samtidig og at de har vært registrert lenge etter at de forlot klinikken.

annonse

Til sammen mener EY det dreier seg om overrapportering av 5970 liggedøgn fra begynnelsen av 2015 til august i fjor. Basert på de aktuelle døgnsatsene utgjør det en sum på 22,2 millioner kroner.

– Jeg synes tallene var høye, veldig høye. Det vi fant er mye mer omfattende enn det jeg hadde forventet i forkant, sier administrerende direktør Ole Hope i Bergensklinikken.

Når det tas hensyn til feilrapporteringen, har belegget de to siste årene vært mindre enn det som er fastsatt i kontrakten mellom Helse vest og Bergensklinikkene. Det kan være aktuelt for Helse vest å kreve erstatning, skriver avisen.

annonse

Det har ikke lykkes Bergens Tidende å innhente en kommentar fra den avgåtte klinikksjefen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon