President Donald Trump. Her fra en pressekonferanse i januar 2019. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 828
 •  
 •  

Donald Trump ser ut til å vinne kampen mot medieetablissementet.

annonse

Annonse

Ifølge en meningsmåling utført av IBD/TIPP og omtalt av Breitbart stuper tilliten til de etablerte mediene. Halvparten av de spurte sier de har tapt tillit til «mainstream media» de siste to år, mens bare 8 prosent har fått økt tillit.

Når det gjelder politisk tilhørighet, svarer 81 prosent av republikanerne at de har tapt tillit. Blant dem var som kjent tilliten tynnslitt fra før. Blant partipolitisk uavhengige er tallet 49 prosent.

annonse

Annonse

Hele 69 prosent av de spurte mener hovedstrømsmediene er mer opptatt av å fremme egne synspunkt enn å rapportere alle fakta. Bare 29 prosent er uenige i utsagnet. Blant de politisk uavhengige er 72 prosent enige, blant republikanerne 95 prosent. Også 42 prosent av demokratene er enige i dette utsagnet.

annonse

Annonse

På spørsmålet om mediedekningen har som mål å delegitimere synspunktene til president Trump og hans støttespillere, sa nesten 6 av 10 (59 prosent) seg enig. 93 prosent av de spurte republikanerne var enige, 60 prosent av de partipolitisk uavhengige.

Kampanjen mot Donald Trump og hans angivelige illegale samrøre med russerne har heller ikke virket. Et flertall på 53 prosent mener mediene har forhåndsdømt presidenten, uten bevis. Breitbart oppsummerer:

 • 50 prosent har tapt tillit til mediene
 • 69 prosent tror ikke mediene er faktaorientert
 • 59 prosent mener mediene vil delegitimere presidenten
 • 53 prosent mener mediene ikke har dekning for Russlands-anklagene

Amerikanerne ser endelig ut til å gjennomskue medienes agenda. I hvor stor grad er norske avislesere og tv-publikum i stand til det samme?


Del saken
 • 828
 •  
 •  
 •  
  828
  Shares
 • 828
 •  
 •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse