President Donald Trump. Her fra en pressekonferanse i januar 2019. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Donald Trump ser ut til å vinne kampen mot medieetablissementet.

Ifølge en meningsmåling utført av IBD/TIPP og omtalt av Breitbart stuper tilliten til de etablerte mediene. Halvparten av de spurte sier de har tapt tillit til «mainstream media» de siste to år, mens bare 8 prosent har fått økt tillit.

Når det gjelder politisk tilhørighet, svarer 81 prosent av republikanerne at de har tapt tillit. Blant dem var som kjent tilliten tynnslitt fra før. Blant partipolitisk uavhengige er tallet 49 prosent.

annonse

Hele 69 prosent av de spurte mener hovedstrømsmediene er mer opptatt av å fremme egne synspunkt enn å rapportere alle fakta. Bare 29 prosent er uenige i utsagnet. Blant de politisk uavhengige er 72 prosent enige, blant republikanerne 95 prosent. Også 42 prosent av demokratene er enige i dette utsagnet.

På spørsmålet om mediedekningen har som mål å delegitimere synspunktene til president Trump og hans støttespillere, sa nesten 6 av 10 (59 prosent) seg enig. 93 prosent av de spurte republikanerne var enige, 60 prosent av de partipolitisk uavhengige.

Kampanjen mot Donald Trump og hans angivelige illegale samrøre med russerne har heller ikke virket. Et flertall på 53 prosent mener mediene har forhåndsdømt presidenten, uten bevis. Breitbart oppsummerer:

  • 50 prosent har tapt tillit til mediene
  • 69 prosent tror ikke mediene er faktaorientert
  • 59 prosent mener mediene vil delegitimere presidenten
  • 53 prosent mener mediene ikke har dekning for Russlands-anklagene
annonse

Amerikanerne ser endelig ut til å gjennomskue medienes agenda. I hvor stor grad er norske avislesere og tv-publikum i stand til det samme?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon