President Donald Trump. Her fra en pressekonferanse i januar 2019. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse

Donald Trump ser ut til å vinne kampen mot medieetablissementet.

annonse
annonse

Ifølge en meningsmåling utført av IBD/TIPP og omtalt av Breitbart stuper tilliten til de etablerte mediene. Halvparten av de spurte sier de har tapt tillit til «mainstream media» de siste to år, mens bare 8 prosent har fått økt tillit.

annonse

Når det gjelder politisk tilhørighet, svarer 81 prosent av republikanerne at de har tapt tillit. Blant dem var som kjent tilliten tynnslitt fra før. Blant partipolitisk uavhengige er tallet 49 prosent.

Hele 69 prosent av de spurte mener hovedstrømsmediene er mer opptatt av å fremme egne synspunkt enn å rapportere alle fakta. Bare 29 prosent er uenige i utsagnet. Blant de politisk uavhengige er 72 prosent enige, blant republikanerne 95 prosent. Også 42 prosent av demokratene er enige i dette utsagnet.

annonse
annonse

På spørsmålet om mediedekningen har som mål å delegitimere synspunktene til president Trump og hans støttespillere, sa nesten 6 av 10 (59 prosent) seg enig. 93 prosent av de spurte republikanerne var enige, 60 prosent av de partipolitisk uavhengige.

Kampanjen mot Donald Trump og hans angivelige illegale samrøre med russerne har heller ikke virket. Et flertall på 53 prosent mener mediene har forhåndsdømt presidenten, uten bevis. Breitbart oppsummerer:

  • 50 prosent har tapt tillit til mediene
  • 69 prosent tror ikke mediene er faktaorientert
  • 59 prosent mener mediene vil delegitimere presidenten
  • 53 prosent mener mediene ikke har dekning for Russlands-anklagene

Amerikanerne ser endelig ut til å gjennomskue medienes agenda. I hvor stor grad er norske avislesere og tv-publikum i stand til det samme?

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.