Rundt 200.000 deltok i lørdagens demonstrasjon i Barcelona. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix
annonse

Rundt 200.000 personer demonstrerte i Barcelona lørdag i protest mot rettssaken mot tolv katalanske separatistledere.

annonse

Rettssaken mot gruppen ble innledet i spansk høyesterett i Madrid tirsdag. Den har nok en gang satt sinnene i kok i den spanske regionen Catalonia.

annonse

– Selvbestemmelse er ikke noen forbrytelse, sto det på en av parolene fremst i demonstrasjonstoget, som ble ledet av regionens president Quim Torra.

Politiet i byen sier rundt 200.000 personer deltok, mens de som organiserte marsjen sier at så mange som 500.000 var med.

Demonstrantene viftet med blå, røde og gule katalanske flagg og bar paroler med krav om «frihet for politiske fanger».

annonse
annonse

Blant de tolv som er stilt for retten, er Catalonias tidligere visepresident Oriol Junqueras. Påtalemyndigheten har tiltalt Junqueras for oppvigleri, opprør og misbruk av offentlige midler. Opprørstiltalen er den mest alvorlige og har en strafferamme på opp mot 25 års fengsel.

Totalt er ni av de tiltalte er anklagd for opprør, etter det mislykkede forsøket på å erklære regionen uavhengig fra resten av Spania etter en folkeavstemning i 2017.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.