annonse
annonse

Linn Stalsberg bor et steinkast unna Blitz-huset i Oslo, men hun har aldri hørt om venstreekstreme grupper i Norge.

Journalisten, som ofte får sine kronikker på trykk i statskanalen NRK, kritiserer nå PST for å advare mot venstreekstreme grupperinger. Stalsberg krever svar fra politiet hvem disse grupperingene er.

– Disse #venstreekstreme gruppene @PSTnorge peker ut som potensielt voldelige: Hvem presist er det? Jeg lurer helt oppriktig og har tydeligvis blindsone. Grupper, navn, organisasjoner? #pst #trusselvurdering, spør hun undrende på Twitter.

annonse

Les også: De «gode» menneskenes ondskap, tilfellet Linn Stalsberg

Tjen Folket og Blitz

annonse

I samme by som Stalsberg har bostedsadresse ligger Blitz-huset.

Blitz eller Blitz-miljøet er en betegnelse på miljøet rundt det såkalte Blitz-huset i Oslo sentrum. Blitz-miljøet består stort sett av venstreradikale, i all hovedsak pønkere, anarkister, venstresosialister og kommunister.

Blitz ble dannet i 1982 og har en lang historie med politisk aktivisme. Blitz har fått kritikk for å bruke vold og hærverk som et politisk virkemiddel.

I senere år har nye venstreekstreme voldelige grupper som Tjen Folket og Antifa blitt en realitet. PST har ikke svart på spørsmålet til Stalsberg, men noen av hennes følgere ber henne følge med i timen siden hun ikke har hørt om venstreekstremister.

– Hva med Tjen Folket, Rødt, Blitz, Antifa, BDS? Disse burde ikke være ukjente for deg hvis du følger normalt med, svarer en mann.

Også andre har forsøkt å minne henne på de voldelige venstreekstreme grupperingene, men den tidligere Dagbladet-journalisten har ikke svart tilbake.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon