69 år gamle Paul Manafort risikerer å tilbringe resten av livet i fengsel. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
annonse

Spesialetterforsker Robert Muellers kontor sier Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort kan tilbringe minst 19 år i fengsel.

annonse

Kontoret viser til føderale tjenestemenn som har beregnet Manaforts potensielle straff, viser rettsdokumenter fredag.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Muellers folk kommer ikke med noen konkret anbefaling om straff, men stiller seg bak beregningen som viser at Manafort burde tilbringe mellom 19 og 24 år i fengsel. Manafort kan også måtte betale 24 millioner dollar i erstatning.

Hvis en føderal dommer legger seg på samme linje som straffeberegningen, vil Manafort få den lengste fengselsstraffen av samtlige i Russland-etterforskningen. 69-åringen vil da risikere å tilbringe resten av livet i fengsel.

annonse
Reklame

Manafort er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

Trumps tidligere advokat Michael Cohen har inngått en avtale med Mueller og har i en annen sak blitt dømt til tre års fengsel.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.