Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Det utøvende organ for «Klimaskremselsministeriet», NRK, kom den 4.02 med illevarslende spådommer om fremtida for Svalbard. Svalbard kan i verste fall bli 10 grader varmere, ble det hevdet. Så fikk man se normal kalving fra en isbre med påstander om at denne tenkte smeltingen var årsaken. I tillegg hadde de gravd fram en isbjørnfotograf som liksom skulle være sannhetsvitne for at isbjørnbestanden på Svalbard snart ville være en saga blott.

Les også: NRK vil at folk skal fly mindre – får kraftig motbør i kommentarfeltene

Temperaturforbedring
Nå har det seg slik at fra 1918 til 1936 steg temperaturen på Svalbard med 7 grader. Den gang kalte de det en temperaturforbedring (Nordlands Avis, 17. november 1936) uten at noen klimakatastrofe manifesterte seg.

annonse
Kopi fra Nordlands Avis, side 4, 17. november 1936 – Nasjonalbiblioteket

En oppegående biolog [*] reagerte kraftig på feilinformasjonen og uttalte følgende om isbjørnenes framtid på Svalbard:

«Det er for jævlig. Fotografen som skulle fortelle sannheten om isbjørn kunne ingenting.

Isbjørnbestanden på Svalbard øker, fordi det er mer sel, og mer sel er det fordi det er mer polartorsk, og mer polartorsk er det fordi det er mer dyreplankton, og mer dyreplankton er det fordi det er mer planteplankton, og mer planteplankton er det fordi havet har blitt varmere, og fått mer næringsstoffer.

annonse

Dette propagandaministeriet snur virkeligheten opp-ned. Og de holder på hver dag.»

Link til programmet Klimarapport (21:40)

[*] – Biologen Morten Jødal, som står bak boken Miljømytene

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon