Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Stadig flere leser Resett, det bekymrer venstresiden på sosiale medier.

Før Resett kom til verden var Twitter en behagelig plass for de politisk korrekte. Der kunne man mobbe i fred og ro i sitt ekkokammer og drite ut personer uten at det ble plukket opp av MSM.

Men nå har tiden forandret seg. Resett har blitt et leser-must for titusenvis av nordmenn som klikker seg inn til avisen flere ganger hver dag for å lese siste nytt. Til og med de som hater Resett leser sakene våre.

annonse

Det skaper imidlertid et lite dilemma for den sinte anti-Resett bermen. Hvordan skal de fremdeles lese oss uten at det gir oss «klikk»?

Rådgiver for Human-Etisk Forbund, Didrik Søderlind, ser ut til å ha funnet en løsning etter å ha fått spørsmål om det finnes måte å smuglelse avisen uten at det blir registrert.

– Jeg bruker donotlink, skriver rådgiveren på Twitter.

annonse

Men ikke alle er fornøyd med Søderlind, som får kjeft for å bruke en link som fører hans følgere inn til «skumle» Resett.

– Du ender opp på Resett uansett hvis du følger lenken, svarte en person. Andre synes det er «ekkelt» å havne på en nettside som er et alternativ til det de er vant til i NRK og TV 2.

– Ja, eg gjorde det, og no har eg Resett-cookiar på mobilen min. Ekkelt, skrev en mann etter å ha forvillet seg inn på siden.

Dette er patetisk, og det sier alt om hvor lite enkelte personer tåler som får sitt verdensbilde utfordret.

annonse

Kloakkrøret

Resett slipper ikke unna kritikk fra våre motstandere, og det er bra. Kritikk er viktig i et demokrati. Hat Resett og vær uenig, men det kan gjøres ved å delta i diskusjonen i kommentarfeltet. Delta i diskusjonen, ikke feig ut på Twitter i ekkokammeret.

Men det som plager Søderlind og Co mest er at vi gjengir og opplyser hva som blir skrevet av mobbekommentarer av offentlige personer.

Det er en del av den viktige jobben å opplyse Norge hvem som mobber hvem på sosiale medier som har hatt eller har en offentlig rolle i samfunnet. Det er tross alt mannen i gata som finansierer mobberne, og han har rett til å vite hva pengene går til.

– Skremmende, skriver HEF-Søderlind om Resett dokumentasjon og opplysnings-saker av velkjente mobbere med maktposisjon i Norge.

 

Mobbe-Græsvik

Nei, det er ikke skremmende og jeg skal gi et eksempel på hvorfor det er viktig at Resett dokumenterer twitter-mobben.

Før 17. mai i fjor skrev en vanlig mann på Facebook at han ønsket norske flagg på Norges nasjonaldag. Meldingen ble skrevet med mange feil, trolig fordi han led av dysleksi.

Etter at den vanlige mannen ytret sin mening i demokratiet Norge, ble han hengt ut av TV 2-journalist Fredrik Græsvik som skrev følgende:

– Flaggsaken i Vestfold oppsummert med første kommentar, tvitret han i sitt ekkokammer og mobbet mannen for sin dysleksi.

Græsvik tok skjermbilde av meldingen og hengte ut mannen med fullt navn og bilde (Resett har sladdet mannens ansikt og navn).

 

Hva skjedde så?

En slik utdriting ville skapt storoppstandelse i MSM-Norge. Det ville kokt i VG, Dagbladet, NRK osv. En slik mobbekommentar hadde ikke andre sluppet unna, men det gjorde Græsvik.

Ingen i MSM laget sak på kommentaren, og den ble slettet av Græsvik selv da Resett kom på banen.

Derfor er Resett viktig. For den avslører mobberne som før kunne velte seg i hatske kommentarer på sosiale medier uten konsekvenser. Det er ikke skremmende, Søderlind, det er viktig og det er fortjent.

Hadde vi levd i et rettferdig Norge ville du vært enig og Fredrik Græsvik arbeidsledig etter denne mobbe-kommentaren. Dessverre lever vi i et urettferdig land der folk som Græsvik slipper unna, mens den vanlige mannen mister jobben.

Men det er derfor vi er til og det er derfor vi blir større. Søderlind og resten av Twitter-venstre kan som sagt bidra i kommentarfeltet og få sin stemme hørt.

Og vi ønsker lykke til med kløktige måter de kan lese uten å gi oss «klikk». Det er ikke klikk vi er ute etter, det er lesere. Selv dere som hater oss.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon