Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Skyssformidleren Ubers omsetning økte med hele 43 prosent i 2018, men selskapet endte med et underskudd på 1,8 milliarder dollar.

Uber omsatte for 11,3 milliarder dollar i fjor, viser regnskapstall som ble lagt fram fredag. Beløpet tilsvarer rundt 98 milliarder kroner med dagens kurs.

Men til tross for veksten, har Uber fortsatt milliardunderskudd. Fjorårets underskudd er imidlertid lavere enn underskuddet i 2017, som var på 2,2 milliarder dollar.

annonse

Privateide Uber er ikke underlagt samme krav til offentliggjøring av regnskap som børsnoterte selskaper, men Uber forbereder en børsnotering i 2019. Det gjør også konkurrenten Lyft. Noteringene kan hente inn milliarder av dollar i frisk kapital til de to selskapene. Samtidig vil det være første mulighet for investorer til å kjøpe seg inn i transportfenomenet.

Uber-sjef Dara Khosrowshahi har i tillegg lovet mer åpenhet etter at selskapet har blitt rammet av dataskandaler og anklager om teknologityveri.

Ubers forretningsmodell er å koble passasjerer med sjåfører som tilbyr skyss. Tjenesten har blitt svært populær i store deler av verden, ofte til lokale taxisjåførers store fortvilelse.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon