Konkursen i flybmi betyr full stans i rutene til og fra blant annet Oslo Lufthavn Gardermoen. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Det britiske flyselskapet flybmi er konkurs. Selskapet peker på brexit som en av årsakene.

– Det er med et tungt hjerte vi i dag bringer et budskap som ikke har vært til å unngå, opplyser flyselskapet British Midland Regional , kjent under merkenavnet flybmi.

Selskapet har blitt rammet av høye drivstoffpriser. I tillegg har utslippskostnadene blitt for høye etter at EU ekskluderte britiske flyselskaper fra full deltakelse i EUs system for kvotehandel, skriver flybmi i pressemeldingen om at de har begjært oppbud. Ifølge flyselskapet har usikkerheten rundt brexit hatt en negativ innvirkning på fremtidsplanene og gjort det vanskelig å sikre kontrakter i Europa.

annonse

– Vi synes det er beklagelig at denne løsningen har blitt vårt eneste alternativ, men utfordringene som har blitt skapt av blant annet brexit, har vist seg å være uoverstigelige, skriver selskapet.

Selskapet har 376 ansatte i England, Tyskland, Sverige og Belgia og fløy til 25 europeiske byer, inkludert Oslo og Stavanger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon