Konkursen i flybmi betyr full stans i rutene til og fra blant annet Oslo Lufthavn Gardermoen. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Det britiske flyselskapet flybmi er konkurs. Selskapet peker på brexit som en av årsakene.

annonse

– Det er med et tungt hjerte vi i dag bringer et budskap som ikke har vært til å unngå, opplyser flyselskapet British Midland Regional , kjent under merkenavnet flybmi.

annonse

Selskapet har blitt rammet av høye drivstoffpriser. I tillegg har utslippskostnadene blitt for høye etter at EU ekskluderte britiske flyselskaper fra full deltakelse i EUs system for kvotehandel, skriver flybmi i pressemeldingen om at de har begjært oppbud. Ifølge flyselskapet har usikkerheten rundt brexit hatt en negativ innvirkning på fremtidsplanene og gjort det vanskelig å sikre kontrakter i Europa.

– Vi synes det er beklagelig at denne løsningen har blitt vårt eneste alternativ, men utfordringene som har blitt skapt av blant annet brexit, har vist seg å være uoverstigelige, skriver selskapet.

Selskapet har 376 ansatte i England, Tyskland, Sverige og Belgia og fløy til 25 europeiske byer, inkludert Oslo og Stavanger.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.