Konkursen i flybmi betyr full stans i rutene til og fra blant annet Oslo Lufthavn Gardermoen. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Det britiske flyselskapet flybmi er konkurs. Selskapet peker på brexit som en av årsakene.

annonse
annonse

– Det er med et tungt hjerte vi i dag bringer et budskap som ikke har vært til å unngå, opplyser flyselskapet British Midland Regional , kjent under merkenavnet flybmi.

annonse

Selskapet har blitt rammet av høye drivstoffpriser. I tillegg har utslippskostnadene blitt for høye etter at EU ekskluderte britiske flyselskaper fra full deltakelse i EUs system for kvotehandel, skriver flybmi i pressemeldingen om at de har begjært oppbud. Ifølge flyselskapet har usikkerheten rundt brexit hatt en negativ innvirkning på fremtidsplanene og gjort det vanskelig å sikre kontrakter i Europa.

– Vi synes det er beklagelig at denne løsningen har blitt vårt eneste alternativ, men utfordringene som har blitt skapt av blant annet brexit, har vist seg å være uoverstigelige, skriver selskapet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Selskapet har 376 ansatte i England, Tyskland, Sverige og Belgia og fløy til 25 europeiske byer, inkludert Oslo og Stavanger.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.