En mann i begynnelsen av 20-årene er siktet for drap etter knivstikkingen på en bensinstasjon ved Danmarks plass. Han og forsvareren har foreløpig ikke snakket om straffskyld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
Forsvareren til 22-åringen som er siktet for drapet på Said Bassam Chataya, sier den drapssiktede har forklart seg om en konflikt med offeret.

Søndag ble det gjennomført avhør av den 22 år gamle mannen som er siktet for å ha knivdrept 28 år gamle Said Bassam Chataya fredag kveld i Bergen.

28-åringen ble funnet hardt skadd ved en bensinstasjon på Danmarks plass og fraktet til Haukeland universitetssjukehus, hvor han litt senere ble erklært død som følge av fire knivstikk i overkroppen.

Framstilles for varetekstfengsel

Ifølge drapssiktedes forsvarer Jørgen Riple, var det en relasjon mellom siktede og avdøde. Riple ønsker ikke å gå ut med ytterligere opplysninger om relasjonen, men sier til Dagbladet at hans klient har forklart at det har vært en konflikt mellom ham og avøde.

annonse

Siktede har ikke tatt stilling til spørsmål om skyld, men framstilles for varetektsfengsel mandag.

– Jeg tror min klient er innforstått med at det er stor sannsynlighet for at han blir varetektsfengslet, og han kommer nok til å møte der, sier Riple.

Totalt tolv personer er siktet i saken, en av dem for drapet. Ni er siktet for voldsbruk, mens to er siktet for falsk forklaring. Alle er kjent for politiet fra før, og de hører hjemme i Bergen og Oslo.

Ryster hiphop-miljøet i Bergen
annonse

Nyheten om drapet kom som et sjokk på familie, venner og hiphop-miljøet i Bergen. Chataya var selv aktiv i miljøet og rappet under navnet «araber1». Det siste året spilte han flere konserter i norske byer.

«Vi kommer til å savne deg, bro. Vi kommer til å holde det ekte for deg, aldri glemme den energien du hadde og påførte andre», skriver venner av den Chataya på Instagram.

– Det er veldig synd det som skjedde med ham. Han var en veldig snill fyr. Alltid blid og glad, sier Marcus Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen, til avisa Bergens Tidende.

– Jeg ble sjokkert da jeg leste om drapet. Jeg fikk umiddelbart en dårlig følelse, og da jeg fikk vite hvem som døde, ble jeg kvalm, sier en annen rapper, som ønsker å være anonym.

To nye personer er pågrepet etter drapet i Bergen, siktet for falsk forklaring. Til sammen er da tolv personer pågrepet, én av dem siktet for drapet.

Det opplyser politiet på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Det var den 28 år gamle Said Bassam Chataya som ble knivstukket i forbindelse med et masseslagsmål i Bergen sentrum fredag kveld, bekrefter familiens bistandsadvokat overfor NTB. 28-åringen døde av skadene én time senere.

Elleve av de pågrepne er norske statsborgere, mens én er utenlandsk statsborger med opphold i Norge. Av de elleve er fire født i Norge, mens sju kom til Norge mellom 1988 og 2008, fra Midtøsten og Afrika. Samtlige av de siktede er kjent for politiet fra før av. Flere av de siktede er straffedømt tidligere, blant annet for gruppevoldekt, medvirkning til ran og oppbevaring av narkotika, ifølge VG.

annonse

– Vi har satt inn massive ressurser på denne saken. Det er den største saken vi har vært borti på veldig lenge, sier politiinspektør Tore Salvesen, som opplyser om at totalt 25 etterforskere er satt inn på saken.

Den drapssiktede mannen bli avhørt søndag ettermiddag og fremstilles for fengsling mandag. Politiet vil fortløpende vurdere om de andre siktede skal fremstilles.

Endret siktelse

Den drapsiktede var først siktet for kroppskrenkelse, sammen med ni andre. Men på bakgrunn av vitneforklaringer og videoopptak fra overvåkingskamera, ble siktelsen etter hvert forandret til drap.

– Ved 18-tiden i går kveld ble jeg kontaktet av politiet, som fortalte meg at status var endret til drapssiktet. Da dro jeg inn på politihuset og hadde innledende samtaler med min klient, men vi gikk ikke inn på selve saken, sier forsvarer Jørgen Riple til NTB søndag formiddag.

Han opplyser at hans klient ikke har tatt stilling til straffskyld ennå. Riple skulle treffe sin klient igjen i løpet av formiddagen, før 22-åringen deretter vil bli avhørt av politiet søndag ettermiddag.

Ifølge VG er 22-åringen fra Oslo, og ble så sent som i januar tiltalt for tyveri i Bergen. Seks av de siktede har adresse i Bergen, mens fire andre har adresse i Oslo.

Flere vitner
annonse

Politiet rykket fredag kveld ut til melding om masseslagsmål ved en bensinstasjon på Danmarks plass.

En mann ble funnet hardt skadd og ble raskt brakt til sykehus, men ble altså erklært død under én time etter hendelsen fant sted. Han døde av fire knivstikk i overkroppen, opplyser politiet til Bergensavisen.

Det var flere vitner til dramatikken, og et vitne har beskrevet kniven som ble benyttet som en såkalt Rambo-kniv på rundt 12–15 centimeter. Masseslagsmålet og selve knivstikkingen ble fanget opp på video fra overvåkningskamera.

Avdøde vil bli obdusert mandag, opplyser politiet.

Hiphop-miljø i sorg

Politiet sier at siktede og fornærmede kjente hverandre. Det var den siktedes advokat som ga den siktede dødsbudskapet.

– Han var jo åpenbart preget. Det var jeg som ga han dødsbudskapet og fortalte hva som hadde skjedd med avdøde, og det er klart at det gjorde et sterkt inntrykk på ham, sier Riple.

Flere i rapmiljøet i Bergen har delt bilder og videoer i sosiale medier til minne om den avdøde 28-åringen. Avdøde var selv aktiv i miljøet under et artistnavn og har spilt flere konserter i norske byer det siste året.

Blomster er lagt ned ved stedet der en person døde etter knivstikking ved Cirkle K på Danmarksplass i Bergen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det er veldig synd det som skjedde med ham. Han var en veldig snill fyr. Alltid blid og glad, sier rapper Marcus Møll Mosele, bedre kjent under artistnavnet Kamelen.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse