Det brøt ut brann på hotellet Arpit Palace i Karol Bagh i New Delhi tirsdag morgen. Minst 17 personer er omkommet, og eieren er arrestert. Foto: Sivanand Chand / AP / NTB scanpix
Del

Eieren av hotellet der 17 mennesker omkom i en brann denne uka er blitt arrestert av politiet i Delhi.

Brannen brøt ut tirsdag morgen på Hotel Arpit Palace i New Delhi. Hotellet ligger i et travelt område fullt av butikker og billige hoteller som er populære blant turister.

Eieren Rakesh Goel ble arrestert lørdag kveld da han landet på flyplassen etter å ha vært på reise til Doha i Qatar, opplyser en talsmann for Delhi-politiet.

Politiet sier de har utstedt arrestordre både for Goel og hans bror Shardendu Goel etter brannen. Arrestasjonen er den tredje i saken. Tidligere ble to toppledere ved hotellet arrestert, anklaget for uaktsomhet og forsettlig drap.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Innledende etterforskning har antydet at årsaken til brannen kan ha vært en kortslutning i et luftkondisjoneringsapparat på et rom i første etasje, som raskt spredte seg til alle fem etasjer ved hotellet og sperret 60 hotellgjester inne. 15 personer døde av brannskader og kvelning, mens to døde da de hoppet ut av bygningen for å unnslippe brannen.

Politiet sier i en innledende rapport at hotellet ikke hadde de obligatoriske lisensene og brannsikkerhetstiltak. Hotellet hadde ingen brannalarmer, nødutgangen var låst og et uautorisert kjøkken ble drevet på taket.

– Goel hadde forsøkt å selge hotellet for å få nedbetalt gjeld, sier en etterforsker ifølge nyhetskanalen NDTV. Han sier videre at politiet ser saken fra «alle» innfallsvinkler, inkludert sabotasje.


Del