Det brøt ut brann på hotellet Arpit Palace i Karol Bagh i New Delhi tirsdag morgen. Minst 17 personer er omkommet, og eieren er arrestert. Foto: Sivanand Chand / AP / NTB scanpix
annonse

Eieren av hotellet der 17 mennesker omkom i en brann denne uka er blitt arrestert av politiet i Delhi.

annonse

Brannen brøt ut tirsdag morgen på Hotel Arpit Palace i New Delhi. Hotellet ligger i et travelt område fullt av butikker og billige hoteller som er populære blant turister.

annonse

Eieren Rakesh Goel ble arrestert lørdag kveld da han landet på flyplassen etter å ha vært på reise til Doha i Qatar, opplyser en talsmann for Delhi-politiet.

Politiet sier de har utstedt arrestordre både for Goel og hans bror Shardendu Goel etter brannen. Arrestasjonen er den tredje i saken. Tidligere ble to toppledere ved hotellet arrestert, anklaget for uaktsomhet og forsettlig drap.

Innledende etterforskning har antydet at årsaken til brannen kan ha vært en kortslutning i et luftkondisjoneringsapparat på et rom i første etasje, som raskt spredte seg til alle fem etasjer ved hotellet og sperret 60 hotellgjester inne. 15 personer døde av brannskader og kvelning, mens to døde da de hoppet ut av bygningen for å unnslippe brannen.

annonse
annonse

Politiet sier i en innledende rapport at hotellet ikke hadde de obligatoriske lisensene og brannsikkerhetstiltak. Hotellet hadde ingen brannalarmer, nødutgangen var låst og et uautorisert kjøkken ble drevet på taket.

– Goel hadde forsøkt å selge hotellet for å få nedbetalt gjeld, sier en etterforsker ifølge nyhetskanalen NDTV. Han sier videre at politiet ser saken fra «alle» innfallsvinkler, inkludert sabotasje.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.