Storbritannias statsminister Theresa May og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

EU gir sterke signaler om at de ikke vil motsette seg en utsettelse av brexit. – Det er opp til britene, sier EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker.

De krevende forhandlingene mellom London og Brussel har ført til spekulasjoner om en eventuell utsettelse av brexit utover fristen 29. mars.

Flere ministre i den britiske regjeringen har i hemmelighet hatt møter hvor de har diskutert en plan om å utsette brexit med åtte uker, ifølge The Telegraph.

annonse

Nå sier Juncker for at dersom den britiske regjeringen ber om en utsettelse, vil den mest sannsynlig bli innvilget.

– Enhver beslutning om å spørre om mer tid er opp til britene. Dersom en slik forespørsel ville blitt fremmet, vil ikke noen i Europa motsette seg det. Men hvor lang en slik utsettelse eventuelt kan være, har jeg ingen tidsramme på, sier Juncker i et intervju med den tyske avisen Stuttgarter Zeitung.

Får den britiske regjeringen en utsettelse gjennom, betyr det at Storbritannia er ute av EU 24. mai.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon