En 60 år gammel lege ble i fjor dømt for uaktsomt drap for å ikke ha hindret samboeren i å ta en overdose. Nå må han møte i ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Han forsvares av advokat Arild Holden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

En 60 år gammel lege ble i fjor dømt for uaktsomt drap for ikke å ha hindret samboeren fra å ta en overdose. Nå kommer ankesaken opp i Borgarting lagmannsrett.

Legen fant Anne Linell Sundt (39) død i stua i parets felles hjem på Bygdøy 14. desember 2014. Den endelige obduksjonsrapporten slo fast at hun døde etter å ha tatt en overdose sterke, vanedannende medikamenter.

Politiet og påtalemyndigheten mente legen var sterkt å bebreide for å ha skrevet ut og gitt samboeren stadig økende mengde slike preparater, og mente kvinnen i praksis ble medisinert i hjel.

annonse
Anket umiddelbart

I april i fjor fikk de medhold i tingretten, og legen ble dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap, brudd på helsepersonelloven, dokumentfalsk og forsøk på grovt bedrageri.

60-åringen erkjente under rettssaken skyld i dokumentfalsk, men avviste at hans handlinger på noen som helst måte kunne ha vært medvirkende til at kvinnen døde. Han nektet også straffskyld for forsøk på grovt bedrageri, og kunngjorde umiddelbart at han ville anke.

Når ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag er det kun spørsmålet om uaktsomt drap som er tema. I tingretten var det dissens på dette spørsmålet.

Godt forberedt
annonse

Fagdommeren, tingrettsdommer Ellen M. Martens, mente legen ikke kunne dømmes for uaktsomt drap fordi det ikke var noen omstendigheter den aktuelle natten som tilsa at legen hadde «spesiell grunn til å reagere med sikte på å avverge en mulig risiko for død».

Det er satt av ni dager til ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Legens forsvarer, advokat Arild Holden, sier til Dagbladet at han og hans klient er godt forberedt. Utover det ønsker han ikke å gi noen kommentar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon