En 60 år gammel lege ble i fjor dømt for uaktsomt drap for å ikke ha hindret samboeren i å ta en overdose. Nå må han møte i ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Han forsvares av advokat Arild Holden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En 60 år gammel lege ble i fjor dømt for uaktsomt drap for ikke å ha hindret samboeren fra å ta en overdose. Nå kommer ankesaken opp i Borgarting lagmannsrett.

annonse

Legen fant Anne Linell Sundt (39) død i stua i parets felles hjem på Bygdøy 14. desember 2014. Den endelige obduksjonsrapporten slo fast at hun døde etter å ha tatt en overdose sterke, vanedannende medikamenter.

Politiet og påtalemyndigheten mente legen var sterkt å bebreide for å ha skrevet ut og gitt samboeren stadig økende mengde slike preparater, og mente kvinnen i praksis ble medisinert i hjel.

Anket umiddelbart

I april i fjor fikk de medhold i tingretten, og legen ble dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap, brudd på helsepersonelloven, dokumentfalsk og forsøk på grovt bedrageri.

60-åringen erkjente under rettssaken skyld i dokumentfalsk, men avviste at hans handlinger på noen som helst måte kunne ha vært medvirkende til at kvinnen døde. Han nektet også straffskyld for forsøk på grovt bedrageri, og kunngjorde umiddelbart at han ville anke.

Når ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag er det kun spørsmålet om uaktsomt drap som er tema. I tingretten var det dissens på dette spørsmålet.

Godt forberedt

Fagdommeren, tingrettsdommer Ellen M. Martens, mente legen ikke kunne dømmes for uaktsomt drap fordi det ikke var noen omstendigheter den aktuelle natten som tilsa at legen hadde «spesiell grunn til å reagere med sikte på å avverge en mulig risiko for død».

Det er satt av ni dager til ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Legens forsvarer, advokat Arild Holden, sier til Dagbladet at han og hans klient er godt forberedt. Utover det ønsker han ikke å gi noen kommentar.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.