Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

SV er åpen for forslaget fra Minotenk om en bosetningspause fra flyktninger i bydeler som Holmlia, Stovner og Gamle Oslo.

Forrige uke uttalte Linda Noor i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk at bydelene i indre øst, Groruddalen og Søndre Nordstrand kommer ansvaret for nye flyktninger på toppen av en allerede veldig overbelastet førstelinje. Hun mener områdene trenger en bosetningspause.

Stortingsrepresentant Petter Eide (SV) sier tilKlassekampen at partiet er åpen for forslaget.

annonse

– Jeg er åpen for at vi skal styre bosetningsstrukturen, og det er ikke riktig at det er en opphoping av kommunale boliger øst i Oslo. Tidspunktet for debatten er imidlertid litt rar fordi Oslo nå tar imot veldig få flyktninger, sier Eide.

Lena Larsen, tidligere leder for programmet Oslokoalisjonen for tros- og livssynsfrihet ved Universitetet i Oslo og tidligere leder av Islamsk Råd, sier til avisen at hun støtter forslaget. Hun mener flyktninger blir lettere integrert i Norge dersom de bosettes på mindre steder.

Forslaget får også støtte fra Mahmoud Farahmand, som er lokalpolitiker for Høyre i Porsgrunn og tidligere talsperson for organisasjonen Likestilling Integrering Mangfold. Han mener imidlertid at forslaget ikke går langt nok, og mener hele hovedstaden trenger bosetningspause.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon