Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse

SV er åpen for forslaget fra Minotenk om en bosetningspause fra flyktninger i bydeler som Holmlia, Stovner og Gamle Oslo.

annonse

Forrige uke uttalte Linda Noor i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk at bydelene i indre øst, Groruddalen og Søndre Nordstrand kommer ansvaret for nye flyktninger på toppen av en allerede veldig overbelastet førstelinje. Hun mener områdene trenger en bosetningspause.

annonse

Stortingsrepresentant Petter Eide (SV) sier tilKlassekampen at partiet er åpen for forslaget.

– Jeg er åpen for at vi skal styre bosetningsstrukturen, og det er ikke riktig at det er en opphoping av kommunale boliger øst i Oslo. Tidspunktet for debatten er imidlertid litt rar fordi Oslo nå tar imot veldig få flyktninger, sier Eide.

Lena Larsen, tidligere leder for programmet Oslokoalisjonen for tros- og livssynsfrihet ved Universitetet i Oslo og tidligere leder av Islamsk Råd, sier til avisen at hun støtter forslaget. Hun mener flyktninger blir lettere integrert i Norge dersom de bosettes på mindre steder.

annonse
annonse

Forslaget får også støtte fra Mahmoud Farahmand, som er lokalpolitiker for Høyre i Porsgrunn og tidligere talsperson for organisasjonen Likestilling Integrering Mangfold. Han mener imidlertid at forslaget ikke går langt nok, og mener hele hovedstaden trenger bosetningspause.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.