Her ser vi en norsk politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen høsten 2015. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Nok en gang har det vært en knivstikking med fatalt resultat, denne gangen i Bergen.  Fredag ble 28 år gamle Said Bassam Chataya, opprinnelig fra Damaskus i Syria, knivdrept under et masseslagsmål ved Danmarksplass i Årstad bydel i Bergen. Totalt er tolv personer arrestert, hvorav en er formelt siktet for knivdrapet.

annonse

Said Bassam Chataya var tidligere kjent for å ha deltatt i NRK-programmet «Sjøsprøyt» i 2010, hvor han sammen med blant annet den nå kjente Samuel Massie skulle lære å seile av Jarle Andøy.  Chataya blir beskrevet som en god og vennlig person av de som kjente ham.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Alle de tolv personene som er involvert i drapssaken er straffedømte i tidligere saker. Det er mange spørsmål som kan stilles, men et av de mest essensielle er hvorfor en så god og fin fyr, som Chataya ifølge bekjente var, befant seg i selskap med en flokk kriminelle norske statsborgere, alle med utenlandsk opphav?

Twittermelding, Foto: Skjermdump

Said Bassam Chataya var muslim og på hans facebook-side kan man lese at hans favorittbok var koranen. På samme side kan man også lese hans velkomsthilsen til den kjente islamisten Mohyldeen Mohammad, som senest i 2018 ble dømt til 2,5 års fengsel i Oslo tingrett for å ha truet stortingsrepresentanten Abid Raja (V).

annonse
Reklame

Som nevnt over så er spørsmålene mange og for de fleste så skurrer det litt når en prøver å se det samlete bildet over ungdomsmiljøene som omfatter individer med utenlandsk opphav. Det er god grunn til å spørre seg hva som har gått galt når alle i en ungdomsflokk som barker sammen har et kriminelt rulleblad.

Fire av de anholdte var født i Norge av utenlandske foreldre, mens de resterende har kommet til Norge som flyktninger eller under de ordninger som myndighetene har lagt til rette for.

Et gjentagende mantra, som brukes for å unnskylde de nye problemene Norge nå står overfor, er at integreringen har feilet. Men hva gjør myndighetene med dette? Svaret synes dessverre å være at innvandringen til Norge skal fortsatt strømme på før man har klart å få orden på de eksisterende innenrikske problemene.

Naive nordmenn

Naive norske politikere og sentraladministrasjon har tydeligvis antatt at flokken med «nye landsmenn» ville forstå og følge lover og etiske normer som nordmenn gjennom årtier har fått inn gjennom morsmelken.   Med velvillighet har det norske storsamfunnet tatt i mot mennesker vi trodde var i nød, mennesker vi trodde ville innrette seg etter de reglene som har gjort oss til det vi er, nemlig godt menende nordmenn som er oppavlet på samarbeid og dugnadsånd.

Den norske naiviteten kom kanskje best til syne da det ble kjent at da Mohyeldeen Mohammad mottok full støtte fra NAV mens han var etterlyst via Interpol og på rømmen i utlandet.  Mohammads forsvarer, advokat Brynjar Meling (Krekars advokat), var ifølge NRK svært kritisk til at det ble offentlig kjent at islamisten mottok NAV-penger mens han var på flukt fra myndighetene. Det er for de fleste utrolig at staten brødfør en etterlyst kriminell person som prøver å unngå rettsforfølgelse ved å oppholde seg utenlands. At advokaten hans ikke likte offentliggjøringen er mindre overraskende.

Norge ligger bakpå

Sannheten er at Norge har kommet bakpå. Myndighetene klarer ikke å hente inn og fikse problemene som eksisterer, og dermed eskalerer antallet problemer på daglig basis. Alvorlige kriminelle handlinger så som knivstikkinger synes å være en daglig foreteelse. Et alternativ er å bruke sterkere lut som internering mens opprenskningen foregår, for det må til om en skal klare å hanskes med problemet.

Internering og fengsling må gjennomføres for de som er den største trusselen mot det norske samfunnet. Tikkende bomber ala den antatte marokkaneren «Belal» som gjennom 11 år har terrorisert samfunnet med vold og kriminelle handlinger mens han har blitt underholdt av det norske fellesskapets midler. Mannen burde holdes innesperret til han opplyser sin identitet så han kan uttransporteres og ikke gå fri i samfunnet. Også i dette tilfellet har norsk rett å gjøre med en advokat som er mer opptatt av klienten enn av samfunnet. Belals forsvarer, advokat Abdelilah Saeme, mener han bør løslates.

Strømmen må stoppes

Men aller først må strømmen av innvandring og familiegjenforening stoppes, ellers kommer vi bakpå igjen og igjen. Det må settes krav til innvandrerne om de har tenkt å bli våre nye landsmenn. Det må bli vanskeligere å få norsk statsborgerskap.

Det neste som må skje er at repatrieringen av flyktninger til Somalia, Syria og Afghanistan må starte umiddelbart. Alle de NGOene som har brukt norske skattebetaleres midler til å frakte dem hit kan nå med godt hjerte snu strømmen til de landene som trenger at folket returnerer for å delta i oppbyggingen av landet sitt.

Det er alltid trist når et ungt liv går tapt. Det drapet som skjedde i Bergen fredag kveld kunne muligens vært unngått om norske myndigheter hadde vært sitt ansvar bevisst og holdt fatt i tøylene fra starten av. Stortinget har sviktet både etniske norske og innvandrere. Dessverre kan det virke som at selv norske politiske partier har motiver som ikke har noe med nasjonsbygging og integrering å gjøre.  Det vet vi nå som blant annet AUF er avslørt som heftige rekrutterere i innvandrermiljøene. Det er stemmene som teller.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse