Elin Ersson ankommer retten. TT News Agency/Adam Ihse via REUTERS.
annonse
annonse

Aktivisten Elin Ersson som hindret et fly i å ta av for å stanse uttransport av en afghansk asylsøker, har fått en bot på 3.000 kroner.

Ersson strømmet selv hele episoden på mobilen sin da hun nektet å sitte ned, og dermed hindret flyet i å ta av fra flyplassen i Göteborg i juli i fjor. Episoden gikk viralt.

I Göteborgs tingsrett ble hun mandag dømt til 60 dagsbøter, selv om en av dommerne var uenig og mente hun burde dømmes til 14 dagers fengsel.

annonse

Les også: «Skam-Noora» spiller asylaktivisten Elin Ersson i ny film

Tingretten finner det bevist at kapteinen om bord på Turkish Airlines-flyet ga ordre om at passasjerene skulle sette seg da det var klart for avgang, og at Ersson gjorde seg skyldig i et lovbrudd da hun ikke ville sette seg.

Mens Ersson sto i midtgangen og nektet å følge kabinpersonalets ordre, fikk hun både skjellsord og støtte fra de andre passasjerene.

Episoden på Landvetter ble løst da hun og den 52 år gamle passasjeren hun gikk til aksjon for, ble hentet ut av flyet.

annonse

Etterpå viste det seg at den afghanske gutten hun egentlig ville hjelpe, ikke var om bord på flyet. Men både gutten og 52-åringen er senere sendt ut av Sverige.

Flyet ble to timer forsinket på grunn av protesten, men Turkish Airlines har ikke bedt om kompensasjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon