Tysklands forbundskansler Angela Merkel Foto: AP Photo/Michael Sohn
annonse
annonse

I Tyskland som i Norge. Når asylsøkerne vet de ikke får oppholdstillatelse og at tiden for formell avgjørelse nærmer seg, forsvinner de. I Tyskland er det også et problem at utviste asylsøkere varsles av velmenende tyskere når politiet er på vei. Når politiet ankommer er de ikke å finne.

Nøyaktig 20.857 hjemsendelser fra tyske flyplasser mislyktes i fjor, innen utgangen av oktober. Av disse ble 14 491 kansellert på forhånd, 5788 deportasjoner mislyktes fordi politiet ikke fant de utviste innvandrerne da de skulle hentes. I samme periode ble 19.781 personer deportert, skriver Bild Zeitung.

Avisen fulgte politiet da de skulle plukke opp utviste flyktninger. Åtte flyktninger skulle sendes hjem. Bare en av dem satt på flyet til slutt, skriver avisen.

annonse

Første stopp for politiet mandag kveld var en eiendom i Hamburg-Rahlstedt. Flere patruljebiler og sivile politibiler stopper ved eiendommen. Politi, ansatte i utlendingsmyndigheten, en lege, og en tolk, var på stedet. De skulle hente seks personer, men kom ut fra bygningen med kun en, skriver Bild.

15 minutter senere stopper kolonnen i Fuhlsbüttel nær Helmut Schmidt flyplass. Der var resultatet enda fattigere. De fant ingen.

«Vi informerer ikke de berørte om tiden for deportasjon, forteller Matthias Krumm, talsmann for Hamburgs sosialkontor, til Bild». Ikke desto mindre var rommene stort sett tomme eller familiemedlemmer manglet.

annonse

FDPs talskvinne Linda Teuteberg (37) mener at praksisen bør endres, slik at enhver som må forlate landet midlertidig må settes i frihetsberøvelse frem til deportasjon kan finne sted. Og hun kritiserer misforstått solidaritet: «Å advare asylsøkerne som skal utvises fra utvisning eller å hjelpe dem å forsvinne, er ikke edelt,» mener hun. CDU-politikeren Armin Schuster (57), vil «gjøre en slik advarsel kriminell».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon