Statsadvokat Andreas Schei (til venstre) er aktor i saken, mens advokat Arild Holden er den tidligere legens forsvarer. Her er de to fotografert under tingrettsbehandlingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tirsdag startet ankesaken mot legen som er tiltalt for uaktsomt drap på Anne Linell Sundt. Forsvareren understreket at kvinnen selv ba om medisinering.

I Oslo tingrett ble den nå 60 år gamle tidligere legen dømt for uaktsomt drap for ikke å ha hindret samboeren fra å ta en overdose. Ankesaken går for Borgarting lagmannsrett.

Ifølge NRK leste aktor, statsadvokat Andreas Schei, i innledningsforedraget fra Sundts legejournaler, og han viste til at bruken av tunge preparater økte.

annonse
– Ikke i journalene

– For det meste fikk hun disse preparatene levert av tiltalte. Medisiner som ble bestilt inn til klinikken hans. Dette førte han ikke inn i Sundts journaler, sa statsadvokaten.

Ifølge aktor blir sentrale spørsmål i saken hvem som skaffet medikamentene, hvordan Sundt fikk dem i seg, om hun utviklet en avhengighet og hvilke faresignaler man kunne se.

Legens forsvarer, advokat Anne Linell Sundt, la på sin siden vekt på at kvinnen ba legesamboeren å ta med medikamentet petidin – som har den bivirkningen at det kan hemme åndedrett – hjem for å sette injeksjoner.

– Det var stadige forespørsler om dette. I perioder ber hun om dette hver dag, sa han.

Døde i 2014

Legen fant Anne Linell Sundt (39) død i stua i parets felles hjem på Bygdøy 14. desember 2014. Obduksjonsrapporten slo fast at hun døde etter å ha tatt en overdose sterke, vanedannende medikamenter. Politiet og påtalemyndigheten mener legen var sterkt å bebreide for å ha skrevet ut og gitt samboeren stadig økende mengde slike preparater og at kvinnen i praksis ble medisinert i hjel.

I tingretten ble legen dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap, brudd på helsepersonelloven, dokumentfalsk og forsøk på grovt bedrageri. Han erkjente under rettssaken skyld i dokumentfalsk, men avviste at hans handlinger på noen som helst måte kunne ha vært medvirkende til at kvinnen døde. Han nektet også straffskyld for forsøk på grovt bedrageri.

Når ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag er det kun spørsmålet om uaktsomt drap som er tema. Det er satt av ni dager til saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon