Danske Bank sine lokaler i Stortingsgata i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Danske Bank har besluttet å stenge ned sine filialer i Estland, Latvia, Litauen og Russland etter hvitvaskingssaken der filialen i Estland har stått sentralt.

Finanstilsynet i Estland varslet tirsdag at det vil legge ned forbud mot Danske Banks aktiviteter i landet. Tilsynet gir banken 20 dager til å legge fram en plan for nedstengningen, og åtte måneder til å fullføre den.

Tilsynet uttaler at det ikke har tiltro til at Danske Bank har ryddet opp etter hvitvaskingssaken.

annonse

Danske Bank har tidligere kunngjort at planen er å stenge filialen i Estland. Det vil ta rundt ett år å fullføre nedstengningen, sa pressesjef Kenni Leth i oktober. Danske Bank har også besluttet å stenge resten av virksomheten på Baltikum, det vil si i Latvia og Litauen. Det gjelder også bankens virksomhet i Russland.

– Vi har ny ledelse, og vi har laget en risikovurdering på hvor vi bør være til stede. Vi har kikket mot øst og sett at risikoen ved å være i markedene der for å betjene en begrenset kundegruppe, ikke er verdt å påta seg, sier midlertidig administrerende direktør Jesper Nielsen til danske TV 2.

Økokrim i Danmark tok i fjor ut formell siktelse mot Danske Bank, som anklages for hvitvasking av milliarder av kroner som passerte gjennom filialen i Estland fra 2007 til 2015.

– Virksomheten på Baltikum er en svært liten del av Danske Banks virksomhet. Sånn sett betyr ikke stengingen så mye, sier aksjeanalytiker Mikkel Emil Jensen i Sydbank.

Han mener bankens image allerede er så ødelagt at dette ikke vil gjøre noe fra eller til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon