Henrik Kristoffersen skal trene på egen hånd resten av sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Henrik Kristoffersen skal trene utenfor alpinlandslaget resten av sesongen. Han savner nyanser rundt den utenomsportslige støyen.

annonse

Rælingen-alpinisten utestenges ikke fra landslaget, men det er bestemt at han skal trene for seg selv. Det gjenstår fire alpinhelger på verdenscupkalenderen.

annonse

Bakgrunnen er at det skal ha vært vanskelig for de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet å samarbeide med Kristoffersen. I januar sa teknikktrener Stefan Kornberger opp på dagen etter en konflikt med 24-åringen.

Les også: Trener Kornberger sluttet på grunn av Kristoffersen

– Alt som er utenomsportslig blir veldig svart-hvitt fremstilt med syndebukker og helter. Det kan vi ta en annen gang. Akkurat nå er det viktigere med sporten, sa Kristoffersen til NRK i sitt første intervju etter at Kornberger-saken ble kjent søndag kveld.

annonse
annonse
Vet ikke så mye

Uttalelsene kom like etter at han ble slått ut av landslagskollega Sebastian Foss Solevåg i første runde av parallellslalåmrennet i Stockholm tirsdag.

Han presiserte overfor NRK at han ville snakke om det sportslige, men svarte likevel på spørsmål om han selv ønsket å trene utenfor landslaget.

– For å være helt ærlig, så har ikke jeg vært i så mange samtaler om det. Akkurat nå så har jeg ikke så mye mer å si. Jeg vet ikke så mye mer enn det som har stått i media, sa Kristoffersen.

Beste løsningen

Tidligere på dagen bekreftet alpinistenes sportssjef Claus Ryste at Kristoffersen skal trene for seg selv ut sesongen.

– Nå fokuserer vi på resten av sesongen og gjør tilpasninger i treningsopplegget. Henrik kommer til å trene for seg selv, og det er snakk om åtte til ti treningsdager, sa Ryste til NRK og la til:

– Med bakgrunn i konflikten og alt som har vært, er det greit for alle parter å ha fokus på treningsarbeidet og gjennomføring av sesongen. Det er den beste løsningen.

Kristoffersen tok nylig VM-gull i storslalåm, men i dagene etter seieren er det bråket internt i laget som har fått mest oppmerksomhet. Ifølge Ryste kommer alpinlandslaget til å ha en grundig evaluering etter sesongen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.