En mann og en kvinne i 40-årene fra Rogaland omkom da helikopteret de satt i styrtet i Røldalsfjellet i Hordaland søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det var ekteparet Jarle Hegerland (46) og Ann-Cathrin Losvik (48) som omkom i helikopterulykken på Røldalsfjellet søndag ettermiddag.

annonse

Beslutningen om å offentliggjøre navnene er tatt i samråd med familiene til avdøde, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

Både Hegerland og Losvik var fra Avaldsnes på Karmøy i Rogaland. Begge mistet livet da helikopteret de satt i styrtet i en fjellvegg under en privat tur fra Røldal skisenter i retning hjembyen søndag ettermiddag.

– Lykkelig ektepar

VG har snakket med venner og familie av de to. De beskriver Hegerland og Losvik som et lykkelig og aktivt ektepar, og sier de er i sorg etter helikopterulykken.

Losviks bror, Lars Losvik, forteller at han ble oppringt klokken 1.30 natt til mandag om at søsteren og ektemannen var savnet.

Ordfører Jarle Nilsen i Karmøy kommune sier til samme kanal at lokalsamfunnet er dypt preget av det som har skjedd.

– Det var grusomt å våkne opp til nyheten om helikopterulykken. Så viser det seg også at de to forulykkede kommer fra Karmøy. Det er en veldig trist og tung dag for mange. Våre tanker går først og fremst til ekteparets nærmeste pårørende, sier han.

Videre opplyser ordføreren at det er klargjort beredskap- og kriseteam for å bistå de pårørende og andre som måtte trenge det.

Helikopterinteresse

I et intervju med lokalvisa Haugesunds Avis i romjula i fjor sa Hegerland at han likte å ha ting ikke alle andre hadde. Mindre enn en måned tidligere hadde han hentet sitt nye Robinson R44-helikopter i Trondheim sammen med sin kone.

Han uttalte også at han hadde tatt helikopterlappen via intensivkurs i Florida i juli og august sommeren samme år. Der lærte han seg alt om navigasjon, helikopterets oppbygging, stressmestring og radiosamband.

Avslutningsvis i intervjuet fortalte han at han var takknemlig overfor kona, som lot ham være borte så lenge, og ikke minst fordi hun lot ham følge denne drømmen.

På Lillestrøm

Hva som var årsaken til helikopterulykken er foreløpig uklart. Hendelsen blir etterforsket av Vest politidistrikt og Hardanger lensmannsdistrikt, samt Statens havarikommisjon for transport (SHT).

Sistnevnte begynte sine undersøkelser mandag ettermiddag. Samme kveld ble det bekreftet at de hadde sikret helikoptervraket og transportert det til havarikommisjonens hangar på Kjeller ved Lillestrøm.

SHT-direktør William J. Bertheussen sier til NTB at de er i full gang med undersøkelser. Foreløpig vil han ikke si noe om hva de har funnet ut.

– Vår oppgave er ikke å komme med raske konklusjoner, sier han.

Han vil heller ikke spekulere i når man kan vente en foreløpig rapport om helikopterulykken.

– Hensikten med havarikommisjonens undersøkelser er å bidra til bedre sikkerhet. Det handler om å gjøre grundige undersøkelser, og det tar nødvendigvis en del tid, sier Bertheussen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.