Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politimesteren i Øst politidistrikt frykter at andre kriminelle vil få strafferabatt eller i verste fall gå fri siden Hagen-forsvinningen tar mye ressurser.

annonse

– Vi er nødt til å gjøre omprioriteringer som kan gå ut over folks rettsfølelse. Vi prøver å velge vekk det minst viktige, alt fra vinningstyveri til trafikksaker, men jeg tror vi må erkjenne at mer alvorlige forhold blir liggende lengre, sier politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Siden slutten 31. oktober har politiet etterforsket den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog. Så langt har det ikke kommet noen livstegn fra kvinnen.

Øst politidistrikt fikk i mai i fjor kritikk fra Riksadvokaten i en rapport om at et stort antall straffesaker sto i kø uten å bli etterforsket. Politidistriktet var på vei til fjerne køproblemet i straffesaksbehandlinger da forsvinningssaken kom opp for 16 uker siden. Forsvinningssaken har ført til at det har gått saktere å rette opp kapasitetsproblemene, ifølge politimesteren.

– Det at sakene blir gamle, er ikke optimalt med tanke på offeret, pårørende eller siktede selv. Man risikerer også strafferabatt, det har vi sett mange tilfeller av tidligere, sier Hasseldal.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.