Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politimesteren i Øst politidistrikt frykter at andre kriminelle vil få strafferabatt eller i verste fall gå fri siden Hagen-forsvinningen tar mye ressurser.

– Vi er nødt til å gjøre omprioriteringer som kan gå ut over folks rettsfølelse. Vi prøver å velge vekk det minst viktige, alt fra vinningstyveri til trafikksaker, men jeg tror vi må erkjenne at mer alvorlige forhold blir liggende lengre, sier politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Siden slutten 31. oktober har politiet etterforsket den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog. Så langt har det ikke kommet noen livstegn fra kvinnen.

annonse

Øst politidistrikt fikk i mai i fjor kritikk fra Riksadvokaten i en rapport om at et stort antall straffesaker sto i kø uten å bli etterforsket. Politidistriktet var på vei til fjerne køproblemet i straffesaksbehandlinger da forsvinningssaken kom opp for 16 uker siden. Forsvinningssaken har ført til at det har gått saktere å rette opp kapasitetsproblemene, ifølge politimesteren.

– Det at sakene blir gamle, er ikke optimalt med tanke på offeret, pårørende eller siktede selv. Man risikerer også strafferabatt, det har vi sett mange tilfeller av tidligere, sier Hasseldal.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon