Helseminister Bent Høie (H) legger tirsdag fram regjeringens lovforslag om fosterreduksjon sammen med KrFs fungerende nestleder Olaug Bollestad. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Helseminister Bent Høie (H) og fungerende partileder Olaug Bollestad (KrF) legger tirsdag fram lovforslag om innskjerping av dagens praksis med fosterreduksjon.

I regjeringserklæringen fra Granavollen heter det at «regjeringen vil fjerne åpningen for abort av en eller flere friske flerlinger (fosterreduksjon) i et svangerskap før grensen for selvbestemt abort. Utover dette gjøres det ikke endringer i abortloven».

Forslaget fra regjeringen blir gjennomgått tirsdag formiddag av Høie og Bollestad.

annonse

Den utvidede Solberg-regjeringen har flertall i Stortinget. Selv om det var protester mot KrFs tvillingabortkrav i Frp før regjeringsforhandlingene, har talsfolk i partiet forsikret om at de vil stå bak plattformens formuleringer i spørsmålet.

Men før behandlingen i Stortinget, skal saken nå altså på høring. Kort etter at Granavollen-plattformen var lagt fram torsdag 17. januar, sa Høie til Vårt Land at han ville starte det praktiske lovarbeidet om tvillingabort straks.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon