Mohamed Abdi til angrep på Norge for å ikke behandle IS-soldater bedre.
annonse
annonse

Mohamed Abdi angriper Norge for å ikke hente hjem drapsmaskiner som har sverget troskap til terrorgruppa IS.

De siste dagen har det vært mye oppmerksomhet rundt IS-soldatene som ønsker å komme hjem til Norge etter å ha bidratt til mord og drap i utlandet.

Statsminister Erna Solberg har åpnet for å hente hjem noen av IS-soldatene til Norge, men påpeker at de vil bli straffeforfulgt når de vender tilbake.

annonse

– Vi kan ikke sende inn norske diplomater og hente noen ut nå. Men om det blir en annen type løsning så må vi også ta ansvar for våre borgere på et tidspunkt, sier Solberg til VG.

Rasist-Norge?

Mohamed Abdi mener det ikke er godt nok.

I et nytt innlegg på sin personlige Facebook-side går han til angrep på norske myndigheter og hevder de ikke er like vennlige mot IS-soldater fordi de er av utenlandsk bakgrunn.

annonse

– Hvis de såkalte “IS-barna” var en leiesoldat og hvit høyreekstremist så ville norske myndigheter gjort sitt ytterste for å hente dem til Norge. Det ville til og med vært støttegrupper med flere titusen medlemmer og statsministeren ville holdt pressemelding selveste 17.mai.

– Noens liv er mer verdt enn andres i norske myndigheter og offentlighets øyner. Til og med hvis du ikke har valgt dine foreldre og er et lite barn så er ditt liv mindre verdt for myndighetene, skriver Abdi.

Debatten har også rast i Storbrittania om IS-soldatene som nå ønsker seg hjem.

Sikkerhetsminister Ben Wallace sier at han ikke vil risikere britiske liv for å hjelpe britiske statsborgere som dro til Syria for å bli en del av den Islamske Staten (IS).

annonse

– Jeg risikerer ikke britiske liv for å lete etter terrorister eller tidligere terrorister i en «failed state», skal Wallace ha utttalt til BBC Radio 4.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Mohamed Abdi har nå fjernet FB-innlegget fra innstillingen «Global». I en tidligere versjon sto Abdi omtalt som «SV-politiker». Dette er nå endret. Han kan mer korrekt omtales som skribent. Abdi har blant annet  skrevet i Morgenbladet.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon