EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

EUs innvandringspolitikk truer Ungarns sikkerhet, advarer den ungarske regjeringen i en ny kampanje direkte rettet mot EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker.

Den ungarske regjeringen la nylig en plakat ut på Facebookder Juncker er avbildet sammen med George Soros, den ungarskfødte finansmannen og filantropen som i løpet av de siste årene er blitt hatobjekt for høyrekrefter i en rekke land.

«Dere har rett til å vite hva Brussel planlegger å gjøre!» lyder teksten på plakaten.

annonse

Deretter advares det mot at EU ønsker å innføre obligatoriske asylkvoter, svekke medlemslandenes rett til å kontrollere egne grenser og liberalisere visumpolitikken, slik at det blir lettere å komme til EU.

«Regjeringen lanserer en informasjonskampanje om Brussels planer om å oppmuntre til innvandring. Alle har rett til å vite om de nye forslagene som setter Ungarns sikkerhet i grunnleggende fare», skriver regjeringen i Facebook-posten.

EU-kommisjonen slo tirsdag knallhard tilbake.

annonse

– Den ungarske regjeringens kampanje er helt utrolig. Det er sjokkerende at en så latterlig konspirasjonsteori har nådd så bredt ut. Ungarere fortjener fakta, ikke fiksjon, sier EU-kommisjonens talsmann Margaritis Schinas.

Ifølge ham er det rett og slett usant at EU undergraver nasjonal grensekontroll. Og det er medlemslandene selv som bestemmer hvor mange lovlige innvandrere de vil ta imot, ifølge Schinas.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon