Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sier norske IS-krigere i Syria må regne med å bli straffeforfulgt om de kommer hjem til Norge.

– Alle norske borgere har rett til å reise tilbake til Norge, men de må regne med å bli straffeforfulgt. Dette er personer som aktivt har tatt et valg som står i skarp kontrast til vårt demokratiske fundament basert på frihet og respekt. De har støttet et voldsforherligende prosjekt som har tatt liv av alle annerledestenkende på de mest bestialske måter, sier Wara til Vårt Land.

Daglig leder i organisasjonen U-Turn, Atle Mesøy, sier det er riktig av Norge, i motsetning til land som Sverige, Danmark og Tyskland, å åpne for at fremmedkrigere kan returnere.

annonse

– Hvis ikke landene tar ansvar for fremmedkrigerne sine, mister de kontroll på dem, og da kan det hende at terrororganisasjoner blusser opp igjen, sier Mesøy i U-Turn, som er en ideell organisasjon som jobber med utenforskap, kriminalitet og voldelig ekstremisme.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse