Red Light district i Amsterdam. Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
annonse

Etter at FIS-sjef Gian-Franco Kasper ville legge ski-kongressen til Pattaya i Thailand, en by kjent for sin sex-turisme, kokte det over for Arbeiderpartiet i Trondheim.

Ordfører Rita Ottervik, uttalte til Aftenposten at «Vi må være tydelige på våre holdninger og møte Kaspers uttalelser med å si og gjøre det motsatte». Kasper skal blant annet ha sagt i et intervju med sveitsiske medier at han stiller spørsmål ved menneskeskapt global oppvarming.

Skipresident Erik Røste er en del av den politisk korrekte eliten og forsøkte å forhindre at Pattaya skulle bli åstedet for kongressen.

annonse

– Selv om jeg normalt ikke er tilhenger av omkamper, synes jeg dette var en så feil avgjørelse, først og fremst på grunn av det tvilsomme renommé knyttet til sexindustri som har preget denne byen i en årrekke, at jeg ønsket det skulle tas opp igjen på nytt.

Oslo er ille nok

Thailands Tidende har gjort et intervju med den kjente Norske musikk-journalisten, Yan Friis. Han mener det motsatte av hva de aller fleste politisk korrekte i Norge gjør. Friis, som har hus i Pattaya, kjenner byen og vet at Pattaya er så mye mer enn sitt sex-rykte.

– Oslo er ille nok det, med narkomane, tiggere og prostituerte nedover hele paradegaten Karl Johan. Skiforbundet kan dessuten skilte med de to mest berømte dopingtilfellene i skiverdenen: Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby. Jada, de var sikkert uskyldige, men det er jo Pattaya også.

Les også: NRK-profil ut mot helse-Norge

Dette er helt typisk for den norske eliten, som forøvrig fyldig omtalte en rulleskiduell i 2010 i Las Vegas mellom Petter Northug og Marcus Hellner. Det foregikk helt uproblematisk selv om Las Vegas er en av verdens største og mest kjente sex-hovedsteder. Det hele dreier seg om et menneskesyn makteliten i Norge sitter med, hvor Thailand og Filippinene blir sett ned på som «søplesteder» for nordmenn og andre utlendinger som ønsker å utnytte stakkars fattige jenter fra landsbygda, mens Las Vegas eller Amsterdam feks. er aksepterte. Hvorfor? Fordi det er dyrere der?

annonse

Sex fåes kjøpt overalt

Det bør være kjent for de fleste som har reist litt, at sex, det får man kjøpt overalt. Den som leter etter slikt finner alltid det han er ute etter uansett hvor i verden han er. Som Friis riktig poengterte, så har Oslo mer enn nok av dette – ja selv i Karl Johan finner man prostituerte ofte fra afrikanske land som Nigeria, spankulerende nedover gaten. Dette er beskjemmende både for fastboende og turister, men kanskje mest av alt for barn. Så før skipresidenten og andre tåkedotter fordømmer andre, så burde de kanskje først se på seg selv?

Pattaya er så mye mer enn bare sentrum. Walking street og en del andre gater i forbindelse med denne, er riktignok full av barer og steder som åpenbart henspeiler på sex. Men hvis man ikke er interessert i dette, så finnes det utrolig mye annet å gjøre i området for både enslige, par og familier. Pattaya er et sted som har alt – for alle. Så når Røste er bekymret for omdømmet til skiforbundet, så er det en rørende nok tanke, men fremstår som ikke annet enn et forsøk på å sverte Kasper.

Pattaya mer PK enn Oslo

Så hvis alle rødstrømper, venstrevridde, naive og andre mindre klarsynte hadde tatt seg en tur til Pattaya først, så ville de ha sett at på mange måter så er dette et sted som er mer tilpasset dagens politisk korrekte samfunn enn hva Oslo og Norge er. I Pattaya er alle like. Homo eller lesbisk. Hetero eller bifil. Her er alle filer like og behandles på lik måte – og med den samme respekten. Selvsagt finnes det negative sider ved denne byen, men hvilke andre byer i verden har ikke det?

Hva om VG og Dagbladets journalister tok seg en tur ut av Pattaya sentrum, og så litt på alt som finnes av opplevelser og muligheter der? Men det ville jo ikke ha vært salgbart stoff i blekkene deres, da de jo lever av sex, skandaler, falske nyheter og annet uviktig pjatt.

Men for Erik Røste vil det jo være fryktelig for hans og skigjengens gode navn og rykte om de skulle bli observert sammen med en feit, skallet nordmann på trygd som sitter i en bar. Vi snakker tross alt om annenrangs borgere her. Tapere som bruker trygden sin på fyll og sex. For det er slik man ser for seg nordmenn i Pattaya. I noen tilfeller stemmer det nok, men det betyr ikke at alle er slik. Pattaya har faktisk mange fastboende nordmenn som har gode jobber og er godt utdannede. Det er mange vellykkede der – det er bare det at gammelmedia ikke vil skrive om dem.

Vi får bare konstatere at Røste og «gjengen» har et annet menneskesyn, hvor deres eget omdømme går i ett med hva som er politisk korrekt eller ikke. Det er en bekreftet «sannhet» i Norge at Pattaya er et av de verste stedene på denne jord. Et sted hvor overgripere, tapere og andre ufyselige mennesker samler seg. Et sted hvor ens eget rykte vil bli ødelagt om man drar til.

Et sted som derfor hadde passet Erik Røste, skiforbundet, Rita Ottervik og andre med et slikt menneskesyn svært godt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.